Орест Сарматський

Село, якого нема на карті Тернопільщини, стало … півфіналістом Всеукраїнського конкурсу

5c306cd-e242256-sela-immer-group

Редакція AgroPortal.ua обрала 20 півфіналістів ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018», котрі пройшли до півфіналу та отримали можливість написати свій бізнес-план, який і буде змагатися за перемогу у фіналі.

Мета конкурсу - сприяти взаємодії дрібного і середнього бізнесу та органів державного управління на селі для підтримки розвитку сільських територій та громад, популяризувати життя в селі, нагадати про історико-культурну спадщину українського села. Загалом на конкурс надійшло 125 заявок.

Серед населених пунктів, що беруть у заключній частині конкурсу, назвали й село Іловиця з Тернопільської області. Але села з такою назвою на карті Тернополільщини немає. Є у Шумському районі села Велика Іловиця  та Мала Іловиця. Можливо, організатори конкурсу мали на увазі Іловецьку сільську раду, яка розташована у Великій Іловиці, то це – інша справа.

Але поза тим, головне, що представники Тернопільщини «вибилися» у півфінал конкурсу, в якому 20-ка сіл до 20 травня має надіслати свої бізнес-плани, які сприятимуть розвитку їхнього села, до редакції. З 21 травня по 3 червня члени Експертної ради конкурсу визначать 10 сіл-фіналістів.

Призовий фонд ІІІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018» у розмірі 150 тис. грн буде розподілено наступним чином: перше місце — 100 тис. грн, друге та третє місця — по 25 тис. грн.

Також представник села-переможця конкурсу отримає унікальну можливість від проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» відвідати восени цього року Німеччину з метою обміну досвідом щодо розвитку державного управління та коопераційного самоврядування у Німеччині.

Крім того, одне з 10 сіл-фіналістів отримає у подарунок від Посольства Королівства Нідерланди в Україні клумбу з тюльпанів, що дозволить селу привабити туристів атмосферою Голландії.

Посольство Франції в Україні, яке підтримує конкурс, повідомить про свою номінацію для конкурсантів згодом.

Трійка сіл-фіналістів III Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018» також отримає річну передплату на журнал Agroexpert.

Конкурс проходить за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України, асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ), Посольства Франції в Україні, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, проекту «Німецько-український агрополітичний діалог», компанії «Бейкер Тіллі Україна», Асоціації об'єднаних територіальних громад України, Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.

Вибір читачів за тиждень

Відео