Орест Сарматський

Тернопіль вдосталь нахлебтався польської страви (фоторепортаж)

Заставка01 (Copy)

Як вже повідомляв ТЕРЕН, півтори тонни супу за дещо призабутою у нашій місцевості назвою – «журек» приготували в обласному центрі під час гастрономічного фестивалю «Тернопільська брама».

 - Журек – одна із перших традиційних польських страв, яку за неперевершений смак часто називають «королівським супом» або «білим борщем». Переважно його готують на спеціальному заквасці із житнього борошна, – розповів один із співорганізаторів приготування журеку у величезному казані місткістю 1,5 т Руслан Миронов.

Всього у середмісті Тернополя за участі величезної кількості туристів, жителів обласного центру, оригінальну страву готували  уподовж п’яти годин п’ятеро знаних в краї шеф-кухарів.

Для приготування журека-рекордсмена пішло 16 кг масла, 500 л бульйону, 700 яєць, 125 кг цибулі, 170 кг картоплі і, звичайно – різноманітні спеції.

Страву, в яку окремо додавали шматочки яєць та ковбаси, роздавали на Театральному майдан безкоштовно у порційних стаканчиках. Усього – майже 2 тис порцій.

Подію занесли до «Книги рекордів Тернополя», що засвідчили спеціальні сертифікати, вручені співорганізаторам такого масштабного варива та шеф-кухарям.

 

DSC_6637 (Copy)
DSC_6637 (Copy)

DSC_6639 (Copy)
DSC_6639 (Copy)

DSC_6644 (Copy)
DSC_6644 (Copy)

DSC_6676 (Copy)
DSC_6676 (Copy)

DSC_6679 (Copy)
DSC_6679 (Copy)

DSC_6683 (Copy)
DSC_6683 (Copy)

IMG_4408 (Copy)
IMG_4408 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео