Порошенко зробив подарунок міському голові Тернополя

poroshenko_id32057_650x410_5_650x410

Закон, що дозволяє існуючим об’єднаним територіальним громадам приєднуватися до обласних центрів, днями підписав Президент України Петро Порошенко.

Про це повідомляє сайт «Українська правда» з посиланням на прес-службу глави держави.

Закон, прийнятий 3 квітня цього року, дозволяє добровільне приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст республіканського (АР Крим), обласного значення, а також визначає порядок такого приєднання.

Іншими словами, документ відкриває місту Тернополю нові можливості. Бо тепер приєднатися до обласного центру можуть не тільки села, що не увійшли в жодну громаду, але і вже створені об’єднані територіальні громади (наприклад, Байковецька чи Великогаївська).

На думку глави держави, від об’єднання в одну територіальну громаду виграє як місто-центр, так і села та селища, що є його «супутниками». Для мешканців останніх стануть доступними більш якісні соціальні, адміністративні, інші послуги, які надаються з місцевого бюджету. Великі міста отримують нові території для розбудови, в тому числі комфортних зелених жилих районів.

В випадку з Тернополем, таким чином мешканці, що живуть за містом, але працюють в Тернополі, зможуть отримати послуги в закладах міста, бюджет якого вони наповнюють. В тому числі, вирішиться і питання утримання дітей в садочках обласного центру.

Крім того, таке об’єднання стане потужним поштовхом для розвитку приміської інфраструктури: автодоріг, транспорту тощо, вважають в Порошенка.

Вибір читачів за тиждень

Відео