Орест Сарматський

Нема чого соромитися. Хто на Тернопільщині має найбільші зарплати?

932653 (Copy)

З початку року розмір середньомісячної номінальної заробітної плати штатних працівників підприємств, установ, організацій (з кількістю працюючих 10 осіб і більше) становив 6100 грн, що на 25,4% більше, ніж у січні-березні 2017 р.

Про це повідомляє обласне управління статистики.

Серед видів економічної діяльності з найвищим рівнем оплати праці  – державне управління й оборона; обов’язкове соціальне страхування, фінансова та страхова діяльність, а серед промислових видів діяльності – постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, а також виробництво машин і устаткування, не віднесених до інших угруповань, де заробітна плата перевищила середній показник по області в 1,2–1,5 раза.

Найнижчий рівень заробітної плати спостерігався в сфері надання інших видів послуг, тимчасовому розміщуванні й організації харчування, мистецтві, спорті, розвагах та відпочинку, а також у текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів, і не перевищував 67,5% від середнього рівня по області.

Упродовж січня–березня 2018 р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати збільшилась на 11,9%, і на 1 квітня 2018 р. становила 5145,7 тис. грн, що дорівнює 0,5% фонду оплати праці, нарахованого за березень 2018 р.

Кількість працівників, які вчасно не отримали заробітну плату, на 1 квітня цього року становила 700 осіб, або 0,4% від середньооблікової кількості штатних працівників. Кожному із зазначених працівників не виплачено в середньому 6670 грн, що на 4,3% більше розміру середньої заробітної плати за березень цього року.

Вибір читачів за тиждень

Відео