Віра Олександрович

Позичать 35 мільйонів, а під заставу віддадуть усе майно «Тернопільелектротрансу»

avtobus

Залучити кредит в АБ «Укргазбанк» дозволили комунальному підприємству «Тернопільелектротранс». Гроші потрібні на придбання користованих пасажирських автобусів.

І хоча спершу у Тернополі говорили про 40 машин (читайте ТУТприм.) для міського транспортного підприємства, купити все-таки планують 32 одиниці. Адже довелося ще врахувати витрати на оплату митних та інших платежів, пов’язаних із цим придбанням. Додамо, купувати планували так звані «низькополі» автобуси, якими зможуть легко користуватися люди із обмеженими можливостями, а також – літні та діти.

Депутати7
Депутати7

На цей крок «дали добро» міські депутати під час розгляду на сесії питання «Про залучення кредиту АБ «Укргазбанк» для придбання автобусів, бувших у користуванні» (подаємо із орфографією, що фігурує в офіційних документах – прим.). Доповідав із цього питання начальник міського управління транспорту і зв’язку Ігор Мединський.

Мединський
Мединський

Отже, вид запозичення – невідновлювальна кредитна лінія. Розмір кредиту – 35 млн 136 тис. грн. Позичили ці гроші на 60 місяців, тобто – на 5 років. Відсотки за користування кредитними коштами становлять не більше 18% річних - за строковою заборгованістю. Комісію передбачили за управління кредитними коштами, у частині встановлення ліміту кредитної лінії - у розмірі 1% від ліміту кредитування, визначеного в кредитному договорі (без ПДВ). Звісно ж, навіть державний банк таку суму не видасть без застави. І нею стало… все нерухоме майно, що перебуває у повному господарському віданні КП «Тернопільелектротранс», а саме будівлі і споруди загальною площею 6 084,1 кв. м, а також рухоме майно – придбані пасажирські автобуси, у разі недостатності забезпечення за кредитом. Здійснювати усі необхідні правочини дозволили директору КП «Тернопільелектротранс» Андрію Мастюху. Контроль за виконанням цього рішення поклали на постійну комісію міської ради із питань бюджету і фінансів (голова – Оксана Яциковська).

Нагадаємо, придбання користованих автобусів, на думку міської влади, мало б підвищити якість перевезень у Тернополі, а також назавжди зняти проблему «транспортної кризи», що виникала у разі бойкоту, до якого уже не раз вдавалися приватні перевізники.

До речі, міська рада у тому ж банку бере не перший кредит. Так, в «Укргазбанку» вже позичили гроші на придбання сучасного вуличного освітлювального оснащення і економних лед-ламп (читайте ТУТ – прим.).

Фото автора і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео