Віра Олександрович

Тернопіль: приміщення на Злуки спробують подарувати церкві вдруге? (фото)

Духовний_центр2

Проект дуже цікавого рішення з’явився на сайті Тернопільської міської ради – «Про надання в безоплатне користування майна комунальної власності за адресою проспект Злуки, 53».

Його автором є начальник міського Управління обліку та контролю за використанням комунального майна Володимир Мединський. Причому планує винести він це рішення на розгляд депутатів уже вдруге.

Мерія3
Мерія3

Нагадаємо, на сесії у лютому питання про безоплатну оренду приміщення комунальної власності загальною площею 253,8 кв. м за адресою: проспект Злуки, 53 спричинило дискусію. Депутати не погодилися голосувати за таке, навіть при тому, що цю будівлю планували використовувати під розміщення релігійної організації і благодійної їдальні. І злякав їх не термін - до 31.12.2034 р., а те, що звернення надійшло від релігійної громади Свято-Троїцького духовного центру на честь князя Данила Галицького єпархії Української православної церкви Київського патріархату («Терен» про це писав ТУТприм.).

зінкевич
зінкевич

Настоятеля духовного центру Анатолія Зінкевича, нагадаємо, тернополяни неодноразово звинувачували у захопленні землі в парку «Національного Відродження», а також у тому, що він приміщення, що належать церкві, здає в оренду. Наприклад, під стоматологічний кабінет. Через це між настоятелем і активістами навіть відбулося кілька конфліктів.

Духовний_центр
Духовний_центр

Тож у лютому це питання «завалили». Точніше – депутати запропонували приміщення передати у звичайну оренду або навіть продати за вигідну для громади ціну. Проте працівники управління обліку і контролю за використанням майна, а також представники комісії з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму нічого у цьому напрямку не зробили.

Натомість у порядку денному наступної сесії міської ради знову може з’явитися пункт про  безоплатне надання релігійній громаді ласого шматка комунальної власності. Додамо, коли депутати знову зберуться у міській раді, поки що не відомо.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео