Оксана Бучко

У школі на Тернопільщині матимуть «розумні кулі» (фото, відео)

work_2-1

Електронний аеронавт можуть отримати у школі на Тернопільщині. Таке нововведення стане реальністю у Вишнівчицькій школі завдяки проекту Школа SMART.

- Школа SMART – це Всеукраїнська школа, в якій створюються інноваційні міжпредметні STEM проекти з учнями 3-11 класів, - розповіла вчитель математики та інформатики Вишнівчицької опорної ЗОШ І-ІІІ ступенів Світлана Попель. - Ми хочемо реалізувати дослідницький проект – запустити в небо кулі, наповнені гелієм, «очима» і «розумом», яких буде набір з мікроелектроніки – мікрокомп’ютер, датчики для збору даних про стан атмосфери (тиск, температуру, відносну вологість), відеокамери.  Родзинкою проекту буде те, що всю отриману інформацію кулька в реальному часі зможе передавати на сайт ThingSpeak (у перекладі з англ.: Речі Розмовляють). Учні зможуть перевірити за допомогою власних спостережень, як змінюються тиск, відносна вологість та температура повітря зі збільшенням висоти. Відеокамери та відеореєстратори вестимуть фільмування панорами місцевості та досліджуватимуть біорізноманіття та ярусність рослин нашої місцевості з різної висоти.  Адже ми плануємо підняти наші кулі на висоту 500 м. Отримані дані можна буде використовувати на уроках фізики, біології, географії та ін.». 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=yLQaCClSs84[/embed]

«Розумні» повітряні кулі можуть з’явитися у 8 школах України. Крім Вишнівчицької ЗОШ, це Одеська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №82, Червоноградська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1, Середня школа № 62 м. Львів Білобожницька ЗОШ І-ІІІ ступенів Чортківського району Кременецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 4. Ще два навчальні заклади будуть обрані шляхом проведення конкурсу в групі у соціальний мережі Facebook серед охочих. Однак щоб проект був втілений в життя, він потребує фінансової підтримки. Тож охочих допомогти запрошують ознайомитись із інноваційним всеукраїнським STEM проектом і стати доброчинцями або ж допомогти знайти їх.

work_1-2
work_1-2

Фото, відео з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео