Тернопільщина з предметоцентризму переходить на дітоцентризм (фото)

Screenshot_11 (Copy)

Сьогодні, 10 травня, в стінах Тернопільської ОДА відбулась прес-конференція стосовно реформувань нових українських шкіл у області.

Губернатор Тернопільської області Степан Барна розповів про зміни в системі освіти на Тернопільщині:

- За багато років нашої державності, реформи ні в медицині, ні в освіті, ні в економіці не здійснювались. В майбутньому ми можемо говорити про те, що це і спричинило багато проблем.

За останні роки було зроблено декілька ключових моментів:

- відкрили дві нові школи і вони успішно функціонують;

- здійснюються регулярні вкладення в розвиток освітніх послуг - більше 120 млн. грн. було спрямовано на покращення послуг в навчальній сфері.

Screenshot_1 (Copy)
Screenshot_1 (Copy)

Окрім відкритття шкіл та інших об’єктів було покращено матеріально-технічну базу навчальних закладів. В більшості, це кошти, які надають депутати Верховної ради України.

На території області знаходиться 592 заклади освіти. Ними охоплено 32 925 дітей. Три школи зорієнтовані для дітей з особливими потребами.

Screenshot_2 (Copy)
Screenshot_2 (Copy)

- Багато депутатів облради планують ці кошти спрямувати «в інше русло», але не буде такого! Все буде чітко  використовуватись тільки в руслі визначеної політики в уряді країни, – каже Степан Барна.

Як вже раніше писав ТЕРЕН, цього року зроблено акцент на переобладнання перших класів. 12 256 дітей вже 1 вересня навчатимуться у нових класах у всіх школах Тернопільської області.

Screenshot_3 (Copy)
Screenshot_3 (Copy)

Фінансування української нової школи буде здійснюватись в межах області в еквіваленті 49 млн.грн., відповідно до постанови Кабінету міністрів. В концепції, освіта суттєво змінила свій підхід. Буквально ми ідемо від предметоцентризму до дитиноцентризму, де пріоритетом буде учень, а не навчальний предмет.

Screenshot_4 (Copy)
Screenshot_4 (Copy)

Screenshot_5 (Copy)
Screenshot_5 (Copy)

- В цьому році ми зробили акцент на переобладнання 775 перших класів у Тернопільській області. Нещодавно ми передали  конструктори «Lego» в 4 пілотні школи для  того аби стимулювати дітей до навчання і розвитку. Вже до кінця літа в серпні всі отримають два типа таких  наборів, - повідомляє очільник Тернопільської області, - В 2017 році також було придбано 4 шкільні автобуси. Цього року ще один. Разом з поверненням 44-ї бригади також повертались і автобуси. Всі 12-ть шкільних автобусів відремонтовані та повернуті до своїх навчальних закладів.

Screenshot_6 (Copy)
Screenshot_6 (Copy)

Screenshot_7 (Copy)
Screenshot_7 (Copy)

Screenshot_8 (Copy)
Screenshot_8 (Copy)

Screenshot_9 (Copy)
Screenshot_9 (Copy)

Screenshot_10 (Copy)
Screenshot_10 (Copy)

Про інші інновації читайте згодом.

Слайди надано представниками ТОДА

Вибір читачів за тиждень

Відео