Оксана Бучко

Тернополянам пропонують відмовитись від випускних у ресторанах

IMG_0083-Copy-700x452

Відсвяткувати випускний за межами ресторанів вважає чудовою ідеєю директор тернопільської 6-ої школи Олександр Остапчук. До прикладу, перемістити проведення вечора можна у гори.

- Дуже мріємо скасувати випускний у ресторанах, а, наприклад, як у школі М. Гузика (Южне, Одеської обл.) діти на випускний усіма класами їдуть в Карпати, - пише директор 6-ої школи в Facebook. - У горах зустрічають сонце, отримують атестати, радіють природі. Дуже хотів би, щоб всі освітяни України відмовилися від святкування випускних у ресторанах. Проявімо мудрість і зловімо романтику!

У 6-ій школі уже запровадили оригінальні проведення свят Першого і Останнього дзвоників. У ці дні, замість традиційних лінійок, проводять тематичні дійства «Родинне вогнище» і «Відпливають білі кораблі».

- Ідея проведення свята Першого і Останнього дзвоників не у вигляді традиційної лінійки звучить давно, - продовжує директор. - Багато років Віктор Громовий розміщує різноманітні пости про те, як ці свята відзначають чи не відзначають у різних країнах. Ми вже чотири роки поспіль, обміркувавши пропозиції Громового В., Співаковського В, й інших творчо мислячих людей, не проводимо традиційних лінійок, а маємо своє «Родинне вогнище» (Перший дзвоник) і «Відпливають білі кораблі» (Останній дзвоник). Обмірковуючи над питанням доброчесності, хочу звернутися до тих керівників шкіл, які чужі ідеї видають за свої: перш ніж сказати, що ви перші запроваджуєте свято Останнього дзвоника не як лінійку - подивіться на освітній світ інших шкіл - можливо, там уже давно вас випередили? Ідеями потрібно обмінюватися, але завжди казати, хто їх автор: і автору буде приємно і ви будете «мати лице».

До слова, свято останнього дзвоника відбудеться у Тернополі 25 травня, а випускний вечір - 23 червня.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео