Оксана Бучко

Тернополянам пояснили, як оплачуватимуть медичне страхування

1

Державне медичне страхування тернополяни використовуватимуть за британською моделлю.  Кошти перенаправлятимуть із державного бюджету безпосередньо до лікаря, аби оплатити послуги пацієнту. У майбутньому також будуть розглядати варіант запровадження додаткового податку.

Про це розповіла в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун під час прес-туру «Медична реформа в умовах децентралізації», який організував Український кризовий медіа-центр у рамках програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).

- Для кожного ми закупили страхування. Кошти ітимуть на пряму із державного бюджету до лікаря. Ми поки не закладатимемо податок у спеціальний фонд, як податок на пенсію, - зазначила Уляна Супрун. – Не будемо вантажити людей додатковими податками. Подивимось, як працює система. З часом оцінимо потребу введення податку. Якщо не буде достатньо коштів у бюджеті, будуть додаткові додаткові податки. На сьогодні вже є підприємства, які  закуповують страхування своїм робітникам. Інша частина – приватне страхування, яке зможе оплатити за бажанням кожен самостійно.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео