/ /В Україні 30% вироблених ковбас перебувають в тіні (Агро-новини)

23 Травня 2018, Середа


Погода
Якщо 24 травня мокро, то і все літо буде мокрим, і навпаки

Відео Фоторепортаж
На території музею політв’язнів співали пісень та презентували нову книгу (фото, відео)

Відео
Тернопільська поліція працює у посиленому режимі – в область їдуть іноземці (фото, відео)

Фоторепортаж
Сотні людей пройшлись Тернополем у вишиванках в пам’ять про Героїв (фоторепортаж)

У Бережанах малеча отримала смачні враження (фото)

Київ відреагував на резонансну подію у Тернополі

У місті на Тернопільщині можна політати на повітряній кулі

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

У Тернополі закриють ТРЦ «Марципан»?

Фоторепортаж
Тернопільські старовинні мушельки на фасадах (фоторепортаж)

Відео
У нападі на ромів тернопільські поліцейські провокації не бачать (фото, відео)

Дитсадок на Тернопільщині, де було інфіковано 12 дітей, знову запрацював

Відео
У нападі на родину тернопільського підприємця підозрюють кавказців на «євробляхах» (фото, відео)

Анонс
До Тернополя приїдуть коти з усього світу

Відзавтра у Тернополі знову частково перекриють дорогу

У Тернополі обговорять ідею створення медичного центру європейського зразка (фото)

Боксери з Тернопільщини вступили у боротьбу з однолітками на львівському рингу

Працівників відділу боротьби з торгівлею людьми відзначили у Тернополі

Анонс
Тернополянам розкажуть про технологію розкриття потенціалу

Фотофакт
У Тернополі розкидані частини «поліцейського» (фотофакт)

Жителі Тернопільщини шоковані музичними смаками українців

Фоторепортаж
Тернопільська сецесія у дереві (фоторепортаж)

Відео Фоторепортаж
Аби визначити майбутнє на 30 років, на Тернопільщині витратили 2 млн грн (фото, відео)

Анонс
Тернопільська художниця хоче показати “Українську душу”

Доповідь тернополянина про УГКЦ та вибори зацікавила дослідників у Тбілісі

Понад сто тернополян створювали мультики з «КАРТОНБОКС»

Українські фермери чітко знають, яка техніка їм потрібна (Агро-новини)

Уже відомо, куди подінуться 1 800 т асфальтобетону біля Тернополя

Анонс
Вирішальний батл серед фіналістів Koza Music Battle 2018 відбудеться 25 травня

Тернопільські мільйонери розповіли, звідки взяли гроші

Фотофакт Це цікаво
До Дня міста у Кременці випустили власні марки (фотофакт)

У Тернополі переполох: що робить у місті FBI?

Під Тернополем невідомі напали на табір ромів

Водій «Мерседеса» не думав, що ранок у Тернополі розпочнеться так прикро

Тернопільським прокурорам кубок від Луценка не дістанеться

Кременець готується до важливої події (фото)

Тернополяни мають шанс зіграти малого Олексу Довбуша

Почесний громадянин Кременця поклав на руку Вірастюка

На Тернопільщині хабарника засудили до 5 років з конфіскацією майна

У Тернополі злодюжка «перевіряв» продавців на уважність

У червні тернополянам не варто їхати до Києва автівками

Батько з Тернополя зробив усе, щоб його дочка поїхала в Угорщину

Це цікаво
23 травня в історії Тернопільщини

На Тернопільщині містян радують новими бордюрами та хідничками (фото)

На Тернопільщині відзначили одразу декілька знакових подій (фото)

Митрополит Василій освятив дзвіницю на Тернопільщині (фото)

100-річчя Товариства Червоного Хреста України відзначили й на Тернопільщині (фото)

22 Травня 2018, Вівторок


Погода
В Тернополі теплішає

Убивцю дружини та 1,5 річного сина з Тернопільщини відправлять на примусове лікування

Директорів шкіл у Тернополі обиратимуть за чіткими правилами

Відео
Чоловіків Тернопільщини запрошують на високооплачувану роботу (відео)

Туристи розчаровані, у четвер у Збаразькому замку їх не чекають

В Україні 30% вироблених ковбас перебувають в тіні (Агро-новини)

В Україні 30% ринку напівкопчених і варено-копчених ковбас перебуває в тіні. Його забезпечують дрібні виробники, які, як правило, працюють в західних регіонах України, а також контрабанда ковбас з Польщі та Італії. Про це йдеться в дослідженні  компанії Pro-Consulting.

Як зазначають аналітики, найпопулярніші в українських споживачів – варені і напівкопчені ковбаси. Вони займають в загальному обсязі виробництва 69,2% і 17,3% відповідно. Найменше на ринку копчено-печених м’ясних виробів, таких як корейка, бекон і грудинка.

«Криза, що почалася в 2014 році, зачепила й ковбасну галузь. В результаті її впливу, виробництво ковбас скорочувалася протягом 2015 і 2016 років. Лише в минулому році тенденція змінилася на протилежну і почалося зростання. Загальному тренду слідував і сегмент напівкопчених ковбас», — йдеться у звіті аналітиків.

Зі слів аналітиків, українському ринку ковбас є куди зростати. Так громадяни споживають м’яса в середньому 53 кг на одну людину в рік, тоді як фізіологічна норма — 80 кг. У той же час фінансові можливості нашого населення ще недостатні для того, щоб радикально збільшити рівень споживання м’ясних виробів. Розуміючи це, виробники намагаються уникати різкого підвищення цін і працюють в напрямку вдосконалення якості продукції свого бренду та освоєння нових ринкових ніш.

«Ціна ковбаси залишається в Україні головним орієнтиром для споживачів. Особливо важливу роль вона відіграє для людей з низьким рівнем доходу: молоді, пенсіонерів. Більш забезпечені верстви населення, особливо жінки, приділяють підвищену увагу якості товару. Такі споживачі готові віддавати більше грошей за ковбасу, що не містить шкідливих добавок і ГМО. На перевагу також впливає популярність ковбасного бренду», — наголосили в компанії.

Згідно з дослідженням, менш важливий для покупців дизайн упаковки. На нього звертає увагу в основному молодь. Місце виготовлення ковбаси набагато більше впливає на вибір товару.

«За статистикою, 90% міських жителів віддають перевагу продуктам місцевого виробництва. Через занепокоєння умовами  зберігання продукції в торгових точках, частіше ковбасу купують в супермаркетах, ніж на ринках. Найбільше ковбасних виробів купується у вигляді цілого «батона» вагою 400-600 грам, потім йде розрізана ковбаса і упакована нарізка», — заявили фахівці.

Та додали, що сьогодні українські виробники ковбаси перебувають у непростій ситуації. Подорожчання м’яса, інших інгредієнтів і енергоресурсів робить виробництво менш рентабельним.

«Різко піднімати ціну не можна, бо в умовах високої конкуренції споживач, швидше за все, вибере товар іншої торгової марки. З тієї ж причини небажано змінювати і рецептуру, застосовуючи  дешевші інгредієнти. Наявність сірого ринку, на якому продукція набагато дешевша, хоч і менш якісна, ще більш стискає простір для маневру. Виходом з такого становища може бути як оптимізація всіх виробничих процесів без втрати якості товару, так і розширення збуту за рахунок виходу на міжнародні ринки. Подальшому розвитку ковбасної галузі сприятиме підвищення рівня доходів населення нашої країни», — підсумували в компанії Pro-Consulting.

В Україні виготовлятимуть американські трактори

Виробник міні-тракторів із США уклав контракт з українським виробником сільськогосподарської техніки ТОВ «A3 TEХ Україна». Про це повідомляє oddlife.ru

Виробничі потужності останнього розташовані у Шепетівці, Хмельницької області, де буде налагоджено випуск міні-тракторів OGGUN.

За умовами угоди про ліцензійне виробництво, українська компанія зможе виготовляти трактори Oggun на основі місцевих комплектуючих. Надалі перейдуть на 100% складання техніки.

Представники компанії в Україні кажуть, що поява доступного малогабаритного трактора, виробленого на місцевому рівні, матиме значний вплив на виготовлення аграрної продукції в цілому. Адже в Україні налічується понад 45 тис самих лише фермерських господарств. Їхня механізація забезпечить новий рівень доступності місцевої сільськогосподарської продукції та зниження ціни на неї.

Українські партнери американської компанії стверджують, що Україна стає першою країною, що вироблятиме трактори Oggun за концепцією CleBer.

Нагадаємо, Херсонський машинобудівний завод (ХМЗ) після тривалого простою запустив виробництво комбайнів.

131

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора