/ /В Україні 30% вироблених ковбас перебувають в тіні (Агро-новини)

24 Вересня 2018, Понеділок


Тернополянка переконана, що любов керує світом, а світ тримається на молитвах святи

23 Вересня 2018, Неділя


Погода
Понеділок для тернополян розпочнеться дощем

На Тернопільщині встановлять естонський «Вулик» (фото)

Терміново Фотофакт
У центрі Тернополя перекрито рух автотранспорту (фотофакт)

Терміново
У Тернополі тільки що збили людину (фото)

Це цікаво
Тернопільські школярі не вивчатимуть всі предмети?

Фотофакт
Як у Тернополі будують McDonald`s (фотофакт)

Фоторепортаж
У Тернополі дотрималися обіцянок в оновленні вулиці (фоторепортаж)

Фоторепортаж
З тернопільських будівель прибрали «висяче беззаконня» (фоторепортаж)

Фоторепортаж
Громада на Тернопільщині знайшла оригінальний шлях до благополуччя (фоторепортаж)

Фотофакт
Відбувся з’їзд тернопільських смітників (фотофакт)

Мінімальна пенсія і соціальна допомога в 2019 році

Експорт картоплі з України ускладнився, треба йти у переробку (Агро-новини)

Фоторепортаж
У Бучачі влаштували грандіозне свято для жінок (фоторепортаж)

Фоторепортаж
Триста кілограм солодкої смакоти отримали діти центру соціальної реабілітації (фоторепортаж)

Тернополяни на калькуляторі зможуть порахувати сплачені податки

Фоторепортаж
Давні огорожі та свіжа зеленина Тернополя (фоторепортаж)

Тернопільські медики отримали підставу для звільнення від забобонів про мерців

Фотофакт
У Тернополі знайдено нові археологічні предмети (фотофакт)

Фоторепортаж
На Тернопільщині місяць малюватимуть незвичайні скульптури з майбутнього (фоторепортаж, відео)

Тернополяни вміють наводити порядок разом

Художниця з Тернопільщини серед осені нагадала не тільки про інші пори року (фоторепортаж)

Відео
Страшну комедію про весілля у Тернопіль привезли із Чернівців (фото, відео)

Це цікаво
23 вересня в історії Тернопільщини

Жителі Тернопільщині мають змогу позмагатися у здобутті відзнаки Героя Небесної Сотні

Футбольні команди Тернопільщини продовжують боротьбу у чемпіонаті області

На Тернопільщині покращується стан доріг

ФК «Дністер» переміг Зборівську команду (фото)

22 Вересня 2018, Субота


Погода
Погода у Тернополі в неділю, 23 вересня

Фоторепортаж
«Дякую Богу, якому служу»: військові зі всієї України зібрались на Тернопільщині (фоторепортаж)

Біатлоністи Тернопільщини – серед переможців чемпіонату

На Тернопільщині священики отримали нагороди за служіння

Це цікаво
Тернопільський довгобуд готують для недільної імпрези

Відео
У Тернополі протестували новий пандус (відео)

Відео Анонс
Легендарний гурт співатиме у Тернополі (відео)

Тернопільщина: коли бізнес думає не лише про себе

Фоторепортаж Це цікаво
Осінній холод зібрав панянок за капелюшками та кавою (фоторепортаж)

Тернопільських туроператорів перевірить Уряд

Фермер з Херсонщини перейняв канадську технологію вирощування квасолі (Агро-новини)

Анонс
У Тернополі відбудеться грандіозне свято

Про це повинен знати кожен тернополянин

Тернополяни їдять голубів?

Фотофакт
Житель Тернопільщини зробив снігову бабу посеред осені (фотофакт)

Фоторепортаж
Найкрасивіші двері Микулинців (фоторепортаж)

Борги – це замкнуте коло, в яке краще не ступати, впевнені на Тернопільщині

Посівні площі під часником збільшилися у два рази (Агро-новини)

Продавці стихійної торгівлі у Тернополі стали моднішими

У Тернополі відкрили 24-й магазин «Студії м’яса» (фото)

У фаворі на Тернопільщині – проводи, механічне обладнання і автомобілі

Це цікаво
22 вересня в історії Тернопільщини

Студенти Тернопільщини мають змогу виграти 27 тисяч гривень

Футбольна команда з Підволочиську стала чемпіоном

В Україні 30% вироблених ковбас перебувають в тіні (Агро-новини)

В Україні 30% ринку напівкопчених і варено-копчених ковбас перебуває в тіні. Його забезпечують дрібні виробники, які, як правило, працюють в західних регіонах України, а також контрабанда ковбас з Польщі та Італії. Про це йдеться в дослідженні  компанії Pro-Consulting.

Як зазначають аналітики, найпопулярніші в українських споживачів – варені і напівкопчені ковбаси. Вони займають в загальному обсязі виробництва 69,2% і 17,3% відповідно. Найменше на ринку копчено-печених м’ясних виробів, таких як корейка, бекон і грудинка.

«Криза, що почалася в 2014 році, зачепила й ковбасну галузь. В результаті її впливу, виробництво ковбас скорочувалася протягом 2015 і 2016 років. Лише в минулому році тенденція змінилася на протилежну і почалося зростання. Загальному тренду слідував і сегмент напівкопчених ковбас», — йдеться у звіті аналітиків.

Зі слів аналітиків, українському ринку ковбас є куди зростати. Так громадяни споживають м’яса в середньому 53 кг на одну людину в рік, тоді як фізіологічна норма — 80 кг. У той же час фінансові можливості нашого населення ще недостатні для того, щоб радикально збільшити рівень споживання м’ясних виробів. Розуміючи це, виробники намагаються уникати різкого підвищення цін і працюють в напрямку вдосконалення якості продукції свого бренду та освоєння нових ринкових ніш.

«Ціна ковбаси залишається в Україні головним орієнтиром для споживачів. Особливо важливу роль вона відіграє для людей з низьким рівнем доходу: молоді, пенсіонерів. Більш забезпечені верстви населення, особливо жінки, приділяють підвищену увагу якості товару. Такі споживачі готові віддавати більше грошей за ковбасу, що не містить шкідливих добавок і ГМО. На перевагу також впливає популярність ковбасного бренду», — наголосили в компанії.

Згідно з дослідженням, менш важливий для покупців дизайн упаковки. На нього звертає увагу в основному молодь. Місце виготовлення ковбаси набагато більше впливає на вибір товару.

«За статистикою, 90% міських жителів віддають перевагу продуктам місцевого виробництва. Через занепокоєння умовами  зберігання продукції в торгових точках, частіше ковбасу купують в супермаркетах, ніж на ринках. Найбільше ковбасних виробів купується у вигляді цілого «батона» вагою 400-600 грам, потім йде розрізана ковбаса і упакована нарізка», — заявили фахівці.

Та додали, що сьогодні українські виробники ковбаси перебувають у непростій ситуації. Подорожчання м’яса, інших інгредієнтів і енергоресурсів робить виробництво менш рентабельним.

«Різко піднімати ціну не можна, бо в умовах високої конкуренції споживач, швидше за все, вибере товар іншої торгової марки. З тієї ж причини небажано змінювати і рецептуру, застосовуючи  дешевші інгредієнти. Наявність сірого ринку, на якому продукція набагато дешевша, хоч і менш якісна, ще більш стискає простір для маневру. Виходом з такого становища може бути як оптимізація всіх виробничих процесів без втрати якості товару, так і розширення збуту за рахунок виходу на міжнародні ринки. Подальшому розвитку ковбасної галузі сприятиме підвищення рівня доходів населення нашої країни», — підсумували в компанії Pro-Consulting.

В Україні виготовлятимуть американські трактори

Виробник міні-тракторів із США уклав контракт з українським виробником сільськогосподарської техніки ТОВ «A3 TEХ Україна». Про це повідомляє oddlife.ru

Виробничі потужності останнього розташовані у Шепетівці, Хмельницької області, де буде налагоджено випуск міні-тракторів OGGUN.

За умовами угоди про ліцензійне виробництво, українська компанія зможе виготовляти трактори Oggun на основі місцевих комплектуючих. Надалі перейдуть на 100% складання техніки.

Представники компанії в Україні кажуть, що поява доступного малогабаритного трактора, виробленого на місцевому рівні, матиме значний вплив на виготовлення аграрної продукції в цілому. Адже в Україні налічується понад 45 тис самих лише фермерських господарств. Їхня механізація забезпечить новий рівень доступності місцевої сільськогосподарської продукції та зниження ціни на неї.

Українські партнери американської компанії стверджують, що Україна стає першою країною, що вироблятиме трактори Oggun за концепцією CleBer.

Нагадаємо, Херсонський машинобудівний завод (ХМЗ) після тривалого простою запустив виробництво комбайнів.

137

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора