/ /В Україні 30% вироблених ковбас перебувають в тіні (Агро-новини)

24 Квітня 2019, Середа


Підопічні територіального центру Тернопільщини творили великодні шедеври (фото)

23 Квітня 2019, Вівторок


У Ланівцях призовників урочисто провели на строкову військову службу (фото)

Погода
Тернополян попереджають про сильний вітер

Більшість з тернопільських депутатів з команди Порошенка провалили виборчий екзамен

Примадонні з Тернопільщини присвятили виставку у Відні (фото)

Відео
Замок на Тернопільщині врятують за 3 мільйони євро (фото, відео)

Тернополяни можуть скористатися обласною програмою кредитування житла

Фоторепортаж
Перші призовники Тернополя  будуть направлені в навчальні центри до прикордонної служби (фоторепортаж)

У тернопільському музеї відбувся «Писанковий вернісаж»

Фотофакт
Тернопільська «Красуня дня»

Що чекає тернополян, які не платять аліментів?

«Тернопільське» стало офіційним партнером Фестивалю українських театрів у Польщі

Анонс
Тернопільським читачам презентуватимть «Два кроки назустріч»

Тернополяни можуть залишитися без вподобайок у популярній соцмережі

Яловичина залишається малодоступною для більшості українців (Агроновини)

Анонс
Тернополян навчать декорувати великодній кошик

Відео Фоторепортаж Це цікаво
«Нотр-Дам по-українськи»: величні собори, які ще можна врятувати (фоторепортаж, відео)

Тернополяни здаватимуть цього року «рекордне» ЗНО

Туристичний сезону у Чорткові відкриють блогер-фестом

Тернопільськими великодніми прикрасами захоплюються іноземці (фото)

Відео
Чортківська співачка, котра живе і працює в США, записала чергову пісню (відео)

У місті на Тернопільщині подбали не лише про живих (фото)

Фотофакт
У Тернополі буде ще один напис із серцем (фотофакт)

Житель Чортківщини спершу випивав із сусідом, а потім його обікрав

Біля Катедрального собору в Тернополі знайшли дітей

Фотофакт
У Бережанах дорожні знаки обрамили світлодіодними стрічками (фотофакт)

Фотофакт
На Тернопільщині відбулись проводи призовника (фотофакт)

Фотофакт
На Тернопільщині в одному з будинків повісили неприємну листівку (фотофакт)

Як проходитиме триденний фестиваль «Чортківська офензива»: є перші напрацювання

Увага! Допоможіть розшукати двох неповнолітніх! (фото)

Тернополяни можуть дізнатись, кого підтримали на передовій

Тернополяни можуть переглянути, як псували бюлетені

Відео
Австралійський прапор замайорів у найвищій точці Кременця (фото, відео)

Тернополяни матимуть додатковий транспорт до кладовищ

Тернопільська блогерка розповіла про те, що їй легше писати, аніж говорити

Фоторепортаж
Тернополянка посіла перше місце на олімпіаді з онкології (фоторепортаж)

Фотофакт
У Кременці обіцяють гроші за «здачу» порушників (фотофакт)

Сьогодні вшанують жертв автотрощі за участю автобуса «Луцьк-Тернопіль»

Тернопільщина здивує світ реставрацією унікальної ратуші (відео)

На 69 році життя помер відомий журналіст із Чорткова Богдан Присяжний

Вподобання жителів Бережанщини (інфографіка)

Фотофакт
У Бережанах вже можна отримати електронний рецепт (фотофакт)

Фоторепортаж
На Тернопільщині відбулось свято Писанки (фоторепортаж)

Це цікаво
23 квітня в історії Тернопільщини

Для школярів та активної молоді Теребовлянської ОТГ провели еко-тиждень (фото)

Легкоатлети зі Зборова на змаганнях здобули вісім медалей

На Тернопільщині школярі посадили нові ліси (фото)

22 Квітня 2019, Понеділок


Вулицями старовинного Збаража пройшов Хресний хід (фото)

Погода
Погода у Тернополі 23 квітня

Тернополянці не дозволили проголосувати із закордонним паспортом

Звідки громади на Тернопільщині беруть гроші

На Тернопільщині оголосили жовтий рівень небезпеки

В Україні 30% вироблених ковбас перебувають в тіні (Агро-новини)

В Україні 30% ринку напівкопчених і варено-копчених ковбас перебуває в тіні. Його забезпечують дрібні виробники, які, як правило, працюють в західних регіонах України, а також контрабанда ковбас з Польщі та Італії. Про це йдеться в дослідженні  компанії Pro-Consulting.

Як зазначають аналітики, найпопулярніші в українських споживачів – варені і напівкопчені ковбаси. Вони займають в загальному обсязі виробництва 69,2% і 17,3% відповідно. Найменше на ринку копчено-печених м’ясних виробів, таких як корейка, бекон і грудинка.

«Криза, що почалася в 2014 році, зачепила й ковбасну галузь. В результаті її впливу, виробництво ковбас скорочувалася протягом 2015 і 2016 років. Лише в минулому році тенденція змінилася на протилежну і почалося зростання. Загальному тренду слідував і сегмент напівкопчених ковбас», — йдеться у звіті аналітиків.

Зі слів аналітиків, українському ринку ковбас є куди зростати. Так громадяни споживають м’яса в середньому 53 кг на одну людину в рік, тоді як фізіологічна норма — 80 кг. У той же час фінансові можливості нашого населення ще недостатні для того, щоб радикально збільшити рівень споживання м’ясних виробів. Розуміючи це, виробники намагаються уникати різкого підвищення цін і працюють в напрямку вдосконалення якості продукції свого бренду та освоєння нових ринкових ніш.

«Ціна ковбаси залишається в Україні головним орієнтиром для споживачів. Особливо важливу роль вона відіграє для людей з низьким рівнем доходу: молоді, пенсіонерів. Більш забезпечені верстви населення, особливо жінки, приділяють підвищену увагу якості товару. Такі споживачі готові віддавати більше грошей за ковбасу, що не містить шкідливих добавок і ГМО. На перевагу також впливає популярність ковбасного бренду», — наголосили в компанії.

Згідно з дослідженням, менш важливий для покупців дизайн упаковки. На нього звертає увагу в основному молодь. Місце виготовлення ковбаси набагато більше впливає на вибір товару.

«За статистикою, 90% міських жителів віддають перевагу продуктам місцевого виробництва. Через занепокоєння умовами  зберігання продукції в торгових точках, частіше ковбасу купують в супермаркетах, ніж на ринках. Найбільше ковбасних виробів купується у вигляді цілого «батона» вагою 400-600 грам, потім йде розрізана ковбаса і упакована нарізка», — заявили фахівці.

Та додали, що сьогодні українські виробники ковбаси перебувають у непростій ситуації. Подорожчання м’яса, інших інгредієнтів і енергоресурсів робить виробництво менш рентабельним.

«Різко піднімати ціну не можна, бо в умовах високої конкуренції споживач, швидше за все, вибере товар іншої торгової марки. З тієї ж причини небажано змінювати і рецептуру, застосовуючи  дешевші інгредієнти. Наявність сірого ринку, на якому продукція набагато дешевша, хоч і менш якісна, ще більш стискає простір для маневру. Виходом з такого становища може бути як оптимізація всіх виробничих процесів без втрати якості товару, так і розширення збуту за рахунок виходу на міжнародні ринки. Подальшому розвитку ковбасної галузі сприятиме підвищення рівня доходів населення нашої країни», — підсумували в компанії Pro-Consulting.

В Україні виготовлятимуть американські трактори

Виробник міні-тракторів із США уклав контракт з українським виробником сільськогосподарської техніки ТОВ «A3 TEХ Україна». Про це повідомляє oddlife.ru

Виробничі потужності останнього розташовані у Шепетівці, Хмельницької області, де буде налагоджено випуск міні-тракторів OGGUN.

За умовами угоди про ліцензійне виробництво, українська компанія зможе виготовляти трактори Oggun на основі місцевих комплектуючих. Надалі перейдуть на 100% складання техніки.

Представники компанії в Україні кажуть, що поява доступного малогабаритного трактора, виробленого на місцевому рівні, матиме значний вплив на виготовлення аграрної продукції в цілому. Адже в Україні налічується понад 45 тис самих лише фермерських господарств. Їхня механізація забезпечить новий рівень доступності місцевої сільськогосподарської продукції та зниження ціни на неї.

Українські партнери американської компанії стверджують, що Україна стає першою країною, що вироблятиме трактори Oggun за концепцією CleBer.

Нагадаємо, Херсонський машинобудівний завод (ХМЗ) після тривалого простою запустив виробництво комбайнів.

141

Залишити коментар

  Коментарі Facebook

Схожі матеріали
Інші публікації автора