Орест Сарматський

Ринок органічних овочів щорічно зростає на 15% (Агро-новини)

е31

Ємність ринку органічних овочів щорічно зростає на 10-15%. Станом на 2017 рік вона склала близько €40 млн.

1601
1601

Про це розповів провідний аналітик компанії Pro-Consulting Андрій Мокряков, повідомляє Pro Capital Groupe.

За словами експерта, органічні овочі — це сегмент, який зростає постійно. Їх вирощування для дрібних фермерів обходиться несуттєво дорожче, ніж вирощування звичайних овочів, проте вартість набагато вища.

Цей тренд продиктований збільшенням попиту на здорове харчування і простежується як в Україні, так і за кордоном — підприємствам з ліцензією «Органік» набагато простіше налагодити експорт своєї продукції, вважає експерт.

Також позитивну динаміку демонструють сегменти тепличних огірків і помідорів.

«Кожен з них з 2010 року зріс більш ніж удвічі й продовжує рости, оскільки теплиці забезпечують більше одного врожаю на рік, згладжують вплив погодних умов і розтягують сезон для овочівників», — пояснює Мокряков.

Всього на сьогоднішній день в Україні виділяється 12 ключових овочевих культур. Це картопля, огірки, помідори, капуста, буряк, морква, цибуля, часник, перець, кабачки, баклажани і гарбузи. З цих 12 культур 9 показали зростання в період 2010-2016 рр.

Для довідки: за даними Мінагропроду, в 2017 році Україна зібрала 8,7 млн т овочів з відкритого ґрунту, і ще 560 тис. т — тепличних. Всього було зібрано помідорів — 2,26 млн т, капусти — 1,6 млн т і цибулі — майже 1 млн т.

Європейський урожай сорго став найбільшим за 10 років

1602
1602

Європейський врожай 2017 р. став одним з найкращих для зернового сорго за десть років і відзначився значним збільшенням виробництва, яке пояснюється збільшенням посівних площ та підвищенням рівня врожайності, порівняно з 2016 р.

Кліматичні умови року дозволили, в сукупності, обмежити водний стрес під час фази, коли рослини до нього дуже чутливі – приблизно під час колосіння. Про це повідомляється на сайті організації Sorghum ID.

Вибір читачів за тиждень

Відео