Тернополянин заплатить за собаку (фото)

собака злуки

Штрафом тернополянину обернулася безвідповідальність та спроба вигуляти без намордника і повідка домашнього улюбленця. Про те, що собака бійцівської породи розгулює вулицею Злуки без застережних засобів патрульних повідомили місцеві мешканці.

- 16 травня патрульним надійшло повідомлення, про те, що в дворі житлового будинку на проспекті Злуки громадянин вигулює собаку небезпечної породи без намордника і повідка. Поліцейські пояснили йому, що без намордника пса вигулювати не можна, бо це небезпека для інших громадян. При них він одяг на собаку повідок, – розповідають на сторінці Патрульної поліції Тернопільської області у Фейсбук.

За адміністративне порушення «Правил тримання собак і котів» (ст. 154 АКУ) на чоловіка склали протокол про накладення штрафу. Розмір штрафу – від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів ( 17-54 гривні).

- Якщо ж тварина завдасть шкоди здоров'ю людей або їхньому майну, чи з псом без намордника поліція застане господаря повторно, то штраф буде від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (54-85 гривень) з конфіскацією тварини, – наголошують у патрульній поліції.

Фото Патрульної поліції Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео