Віра Олександрович

Як у Тернополі нагороджували найкращих серед найрозумніших (фото, відео)

Основне

Місцевих науковців і представників молодої наукової еліти Тернопільщини вітали сьогодні, 17 травня. Урочистості відбулися з нагоди Дня науки.

Цього року нагороди отримали загалом 38 науковців, 17 із яких — студенти, магістранти і аспіранти закладів вищої освіти, що діють в області. Приємно, що серед них були двоє братів Лящинських – Павло і Петро. Обидва – студенти 4-го курсу факультету комп’ютерних інформаційних технологій Тернопільського національного економічного університету.

Лящинський1
Лящинський1

Лящинський2
Лящинський2

Захід відбувся за ініціативи і безпосередньої участі голови Тернопільської обласної держадміністрації Степана Барни і заступника голови обласної ради Любомира Крупи.

[embed]https://youtu.be/nqtEKf1wKRg[/embed]

 - Приємно, що ви створюєте економічний і науковий потенціал нашого краю, - каже пан Барна. – Особливо мені приємно говорити про те, що як в академічній складовій, так і в практичній. Адже багато наукових центрів уже діють безпосередньо при підприємствах. Тож люди працюють у сфері науки, але дають практичні результати для розвитку нашого краю.

[embed]https://youtu.be/x0JDt-fr86Q[/embed]

Згодом очільник ОДА зауважив, що мріє перетворити Тернопілля на нову «Силіконову долину».

[embed]https://youtu.be/oV1WuiMapek[/embed]

Виявляється, у Тернопільській області – 1 777 кандидатів наук, 312 докторів наук. І лише половина із них задіяна в академічній складовій. Решта – практики. Ностальгію за таким життя досі відчуває Любомир Крупа, який тривалий час був викладачем.

[embed]https://youtu.be/qqKAOmpsp_c[/embed]

За підтримку наукової думки і готовність йти на ризики представникам обласної влади від усіх присутніх у залі подякував ректор Тернопільського національного педагогічного університету Богдан Буяк.

[embed]https://youtu.be/ISwuerIuuy0[/embed]

Нагородження1
Нагородження1

Нагородження2
Нагородження2

Нагородження3
Нагородження3

Нагородження4
Нагородження4

До речі, науковців і фахівців у Тернополі незабаром нагороджуватимуть преміями. Про це докладно читайте ТУТ.

Фото і відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео