Віра Олександрович

Директорів шкіл у Тернополі обиратимуть за чіткими правилами

Основне

Із проектом рішення «Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Тернополя» вже можна ознайомитися на офіційному сайті міської ради.

Автором цього документу є начальник міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. Причому саме вона і її підлеглі у разі ухвалення цього пункту депутатами на сесії отримають повноваження щодо організації і проведення відповідних конкурсів. А контроль за виконанням рішення колег покладуть на постійну комісію міської ради із гуманітарних питань (голова – Володимир Місько).

Суть Положення, якщо коротко, зводиться до того, що призначення директорів шкіл здійснюватимуть за результатами конкурсного відбору. А він буде непростим, бо складатиметься із 9-ти етапів (докладно про це читайте ТУТприм.).

Школа
Школа

Що цікаво, рішення про оголошення проведення конкурсу в управлінні освіти і науки можуть прийняти із кількох причин: - одночасно із прийняттям рішення про утворення (реорганізацію) нового закладу; - не менше ніж за два місяці до завершення строкового трудового договору (контракту), укладеного із керівником закладу; - наявність вакантної посади керівника закладу загальної середньої освіти; - упродовж 10 робочих днів із дня дострокового припинення (прийняття рішення про дострокове припинення) договору, укладеного із керівником відповідного закладу, чи визнання попереднього конкурсу таким, що не відбувся.

До речі, до складу конкурсної комісії повинні входити не більше 12-ти осіб. Це – власне працівники міського управління освіти і науки і Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій і моніторингу, а також - представники трудового колективу, громадського об’єднання батьків учнів (вихованців) навчального закладу і представники громадського об’єднання керівників закладів загальної середньої освіти.

Особи, які висловлять бажання взяти участь у конкурсі, повинні будуть подати низку документів, у тому числі - довідку про відсутність судимості і мотиваційний лист, складений у довільній формі. Окрім того, умовою конкурсу є публічна і відкрита презентація державною мовою Перспективного плану розвитку закладу, який ця людина прагне очолити. Також вона має відповісти на запитання членів конкурсної комісії.

Якщо усе добре, то протягом 3-х робочих днів із дня визначення переможця конкурсу в управлінні освіти і науки повинні призначити переможця конкурсу на посаду і укласти із ним строковий трудовий договір, тобто контракт.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео