Віра Олександрович

Стати головним у театрі – такий шанс зараз можна використати у Тернополі

Театр

Нового керівника шукають нині для Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки.

Конкурс на заміщення вакантної посади директора театру-художнього керівника закладу оголосили в Тернопільській обласній раді, адже театр є комунальним і, відповідно, призначення має відбутися просто на сесії.

Нагадаємо, художнім керівником театру із 1997 р. був заслужений діяч мистецтв України Іван Шелеп. Це саме при ньому заклад отримав статус академічного. Натомість головним режисером ще із 1995 р. є заслужений артист України Володимир Лісовий. Чи залишаться вони «біля керма»? Новий керівник принаймні має виконати вимоги, висунуті до кандидатів: громадянство України, вища освіта, стаж роботи у сфері культури не менше 3-х років, вільне володіння державною мовою і здатність за своїми діловими і моральними якостями, освітнім і професійним рівнем виконувати відповідні посадові обов’язки.

Шелеп
Шелеп

Лісовий
Лісовий

Обмеження для кандидатів теж передбачили (цитуємо): «…керівником комунального закладу культури не може бути призначена особа, яка за рішенням суду визнана недієздатною або її дієздатність обмежена; має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому порядку, або на яку протягом останнього року накладалось адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення; є близькою особою або членом сім’ї керівників органу, що відповідно до статутних документів здійснює управління комунальним закладом культури».

Пакет необхідних документів просять надсилати на поштову і електронну адресу обласної ради (із переліком документів можна ознайомитися ТУТприм.). Охочі можуть надавати й інші документи, які, на їхню думку, підтверджують професійні чи моральні риси.

Утім, не так усе просто. Адже кандидатам необхідно представити на засіданні конкурсної комісії публічну презентацію Проекту програми розвитку Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки. Тому на крісло керівника «людина з вулиці» навряд чи зможе претендувати. Тим паче, остаточний вибір керівника – за конкурсною комісією.

Своє слово можуть сказати і громадські організації відповідного функціонального спрямування. Їхні активісти до 1 червня 2018 року повинні подати лист-пропозицію, підписану керівником ГО, із зазначенням трьох кандидатур, яких рекомендують для включення до складу конкурсної комісії, що обиратиме директора-художнього керівника закладу, розташованого на вул. Січових Стрільців, 15.

Фото із відкритих джерел

Довідка. Документи від кандидатів на посаду директора приймають за адресою: м. Тернопіль, вул. М. Грушевського, 8, каб. 647, e-mail: ovm@reg-adm.gov.te.ua. Довідки - за номером телефону (0352) 52-01-87.

Вибір читачів за тиждень

Відео