Віра Олександрович

Аби визначити майбутнє на 30 років, на Тернопільщині витратили 2 млн грн (фото, відео)

Основне

Майже 2 млн грн із обласної казни пішли на створення «Схеми планування території Тернопільщини». Ці гроші витратили не марно, наголосили представники влади, адже тепер ми чітко знатимемо, як і куди «рухатиметься» наш край впродовж 30 наступних років.

Про це йшлося під час публічного представлення «Схеми планування території Тернопільщини», що відбулося сьогодні, 23 травня, у приміщенні обласної держадміністрації.

Присутні1
Присутні1

Присутні2
Присутні2

Нагадаємо, розробку такого масштабного проекту доручили фахівцям Державного підприємства «Діпромісто». Нічого дивного у цьому немає, адже саме ця структура вже розробила подібні схеми і для держави загалом, і для всіх областей окремо.

Схема планування території краю є першоосновою для розроблення системи стратегічних, прогнозних і програмних документів щодо здійснення планування і забудови територій, вважає голова обласної держадміністрації Степан Барна.

Барна
Барна

[embed]https://youtu.be/t4LX8uV-2tg[/embed]

 - Цей документ надважливий і з точки зору промоції регіону, і з точки зору стратегії розвитку нашого краю, - додає він. – До того ж, він дозволяє нам себе бачити елементом стратегії розвитку України. Тож я сподіваюся, що у ближчому часі ми почнемо будувати магістральні дороги. Адже, завдяки цьому документу, ми вже будемо бачити наші перспективи щонайменше, як на 30 років наперед.

[embed]https://youtu.be/A-9uRC8ks6w[/embed]

 - У контексті розвитку Тернопільщини і залучення як зовнішніх, так і внутрішніх інвесторів, цей крок має неабияке значення для громади,  – вважає голова обласної ради Віктор Овчарук.

Овчарук
Овчарук

[embed]https://youtu.be/WQCa9CxspzA[/embed]

У схемі планування території Тернопілля сформулювали основні напрямки розвитку краю на основі ефективного використання наявного виробничого і природно-ресурсного потенціалу із врахуванням особливостей розташування нашої області у міжнародній транспортній системі. Передбачили навіть будівництво транспортних магістралей європейського рівня, додає начальник обласного управління містобудування та архітектури Володимир Харченко.

 - Чимало документів – застаріли, зокрема, схема містобудування. Життя рухається вперед, – каже пан Харченко. – І вже є потреба щодо прийняття як управлінських рішень, так і кроків господарського характеру. Потрібно, щоб ці рішення «лягали» в загальнодержавну концепцію розвитку територій.

Мета розроблення цієї схеми – створення і підтримка сприятливого життєвого середовища, забезпечення сталого соціально-економічного розвитку, задоволення інтересів громадян в усіх сферах життєдіяльності, створення робочих місць, покращення інфраструктури населених пунктів, визначення територій для містобудівних потреб, надання населенню органами місцевого самоврядування високоякісних і доступних адміністративних, соціальних та інших послуг, узгодження інтересів держави і територіальної громади. У цьому присутніх активно переконували фахівці Державного підприємства «Діпромісто».

Експерт1
Експерт1

  [embed]https://youtu.be/TL6IozSYj98[/embed]

Фахівці переконували, що врахували всі особливості нашого регіону, у тому числі – його зручне розташування.

[embed]https://youtu.be/Dgttvay24gc[/embed]

До речі, за порадою експертів у нашій області буде 4 системи розселення: Тернопільський, Бережанський, Кременецький і Чортківський регіони. Їх з’єднуватиме сучасна транспортна система.

[embed]https://youtu.be/AMYCGhiRONY[/embed]

Згодом «Схему планування території Тернопільщини» повинні розглянути і ухвалити на сесії обласної ради. Якщо рішення буде позитивним, цей документ оприлюднять на ресурсі, де вже представлені подібні документи, розроблені для інших областей.

Схема1
Схема1

Схема2
Схема2

Схема3
Схема3

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео