Віра Олександрович

Тернопільські мільйонери розповіли, звідки взяли гроші

Мільйонери

На Тернопільщині цього року свої доходи задекларували аж 28 мільйонерів. Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

 - У 2018-му 7 тисяч 669 громадян подали податкові декларації про отримані доходи, – уточнюють у податковій. – Із загальної кількості декларацій 4 301 шт. подали громадяни, які були зобов’язані задекларувати свої доходи, а 3 368 шт. – ті, хто  має бажання скористатися правом на податкову знижку.

Загальна сума самостійно нарахованих податкових зобов’язань із податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) становить 23,1 млн грн. Це, порівняно із 2017 роком, - аж на 5,1 млн грн більше, наголосили фахівці.

 - Доходи у розмірі понад 1 млн грн на загальну суму 126,3 млн грн задекларували 28 жителів області, – кажуть у податковій. – Причому основними джерелами доходів наших мільйонерів є: продаж нерухомого і рухомого майна (7 громадян); інвестиційний прибуток (5); іноземні доходи (3); доходи від здачі в оренду майна (3); доходи у вигляді спадщини чи дарування (2); у вигляді додаткового блага (1), а також - інші доходи (7 громадян).

До речі, за результатами декларування, мільйонери мають додатково сплатити 9,5 млн грн ПДФО і 933,4 тис. грн військового збору (читайте також ТУТприм.).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео