У Тернополі закриють ТРЦ «Марципан»?

pozhezha_kemerovo_4622

У Тернополі можуть закрити один із розважальних закладів через порушення пожежної безпеки.

Працівники ДСНС в Україні уже перевірили 13360 із 32000 об'єктів масового скупчення людей на дотримання техніки безпеки та виявили чимало порушень.

Загалом на керівників об'єктів працівники ДСНС наклали 12837 адміністративних стягнень. Окрім того, хочуть закрити 405 об'єктів. З них 155 ТРЦ (серед них один у Тернополі), 30 лікарень, 220 дошкільних і шкільних закладів. Порушення працівники ДСНС виявили і в Тернополі.

- Серед поданих до суду матеріалів на призупинку об'єктів, увага до питань безпеки  практично не приділяється у ТЦ «San Siti» у Харкові, у ТРЦ «Марципан» у Тернополі, у магазині «Дитячий світ» та у ТРЦ «Магелан» у Києві, у ТРЦ «Вавілон» у Дніпрі, де шляхи евакуації не відповідають вимогам норм, а системи протипожежного захисту та оповіщення роками залишається у непрацездатному стані, - розповідає  керівник Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін,

Негативна ситуація сталася і в школах, дитсадках та лікарнях, майже у кожній десятій виявили порушення на шляхах евакуації,  а кожна четверта не в повній мірі забезпечена вогнегасниками, повідомляє Українська правда.

Причиною таких перевірок стала пожежа в російському місті Кемерово, в якій загинуло чимало людей, у тому числі і дітей. Тож ДСНС України ініціювала масштабні перевірки об'єктів масового скупчення людей.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео