Віра Олександрович

Для журналістів у Тернопільській обласній раді готують «сюрприз» (фото)

Основне

Про порядок розгляду питань на третьому засіданні 8-ї сесії Тернопільської обласної ради уже домовилися керівники органу місцевого самоврядування і представники усіх фракцій.

Отже, більшість пунктів, які планують ухвалити політики у вівторок, 5 червня, уже відомі (читайте також - ТУТ). До того ж, з’явилася інформація про вірогідне продовження роботи ради уже наступного дня.

Нарада відбулася під керівництвом голови обласної ради Віктора Овчарука. До роботи долучилися уповноважені представники депутатських фракцій, а також перший заступник і заступник голови обласної ради – Василь Деревляний і Любомир Крупа, відповідно. За результатами обговорення, присутні одноголосно підтримали Проект черговості розгляду питань порядку денного на третьому пленарному засіданні. Врешті саме його і рекомендували подати депутатам на розгляд і затвердження (із повним переліком питань можна ознайомитися ТУТ прим.).

1
1

Загалом у проекті порядку денного – аж 115 пунктів. Серед найцікавішого – такі питання: - «Про розгляд електронної петиції «Преміювання кращих випускників шкіл Тернопільщини»; - «Про використання червоно-чорного прапора національно-визвольної боротьби українського народу на території Тернопільської області»; - «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента України Петра Порошенка з приводу звільнення Миколи Карп’юка, Станіслава Клиха та інших політв’язнів із тюрем Російської Федерації»; - «Звіт про діяльність об’єднаних територіальних громад Тернопільської області за 2017 рік»; - «Про схвалення змін до Перспективного плану формування територій громад Тернопільської області» тощо.

3
3

Передбачили на сесії також розгляд питання «Про обласну програму розвитку та підвищення якості професійної освіти на 2018-2022 роки» (про неї «Терен» докладно розповість згодом – прим.).

2
2

Окрім того, в обласній раді повідомили: враховуючи значну кількість питань, що чекають на розгляд, учасники наради запропонували у разі необхідності наступне пленарне засідання 8-ї сесії Тернопільської обласної ради провести… 6 червня.

4
4

Нагадаємо, саме цього дня відзначатимуть День журналіста України. А це - не тільки професійне свято працівників засобів масової інформації, адже свято уже стало загальнонародним, тому що важко уявити сучасне суспільство без інформації, засобів її передачі, професійного погляду на події і факти нашого життя. Втім, відпочивати у Тернополі у середу не доведеться нікому, адже треба буде працювати, причому – активно.

Фото - із сайту te-rada.org

Вибір читачів за тиждень

Відео