Віра Олександрович

Тернопільщина: рівень патріотизму обчислюють десятками мільйонів

Військовий збір

Платники податків із Тернопільщини у розвиток українського війська вже вклали майже 67 мільйонів гривень. Йдеться про так званий «патріотичний податок»  – військовий збір.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

 - У січні-квітні від наших платників надійшло до бюджету 66,8 млн грн військового збору,– уточнюють у податковій. – Порівняно із чотирма місяцями торік сплатили на 13,7 млн грн, або 25,7% більше.

Нагадаємо, військовий збір запровадили в Україні з серпня 2014 року. Це –  додаткове джерело фінансування і підтримки армії, яка виконувала завдання у зоні АТО.

 - Ставка збору – незмінна, – наголошують у податковій. – Вона становить 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Причому платниками військового збору є фізичні особи-резиденти і нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за нарахування збору до бюджету є роботодавці, що нараховують доходи у вигляді зарплати на користь платника податків.

До слова, сплата військового збору – це посильний внесок кожного громадянина для підтримання обороноздатності української армії і встановлення миру у нашій державі.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео