Орест Сарматський

Верховна Рада підтримала відміну державного регулювання ринку цукру (Агро-новини)

травень

У першому читанні Верховна Рада України прийняла за основу важливий для цукрової галузі законопроект  – «Про визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України щодо державного регулювання виробництва і реалізації цукру».

2401 (Copy)
2401 (Copy)

Про це повідомила прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

Документ скасовує норми закону «Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру», яким визначається обмеження на поставки цукру на внутрішній ринок (квота «А») та встановлює мінімальні ціни на цукор та цукровий буряк, як такого, що не виконав поставлених завдань.

У зв’язку зі змінами, які відбулися на внутрішньому і світовому ринках цукру за останні роки, необхідність в адміністративному регулюванні, запровадженому чинним Законом України, втратила актуальність. Саме тому Національна асоціація цукровиків України не раз наголошувала на необхідності ухвалення такого законопроекту.

Обсяги забою промислових свиней зменшились на 10%

2702
2702

Так ситуацію на вітчизняному ринку свинини коментують в аналітичному відділі Асоціації «Свинарі України» з посиланням на дані Держстатистики.

«Зменшення числа промислових свиней не могло не позначитися на обсягах реалізації цих тварин на забій. Так, у січні-квітні сільгоспвиробники направили на бійні 157,2 тис. т свинини живою вагою. Це на 10,9% менше, ніж роком раніше. З іншого боку, «відставання» вирощування за аналізований період — менше 5%, а сам показник дорівнює 167,8 тис. т живою вагою,» — коментують в АСУ.

Щодо числа промислових тварин, то цієї весни воно закріпилося на позначці 3,36-3,37 млн голів. Тож у порівнянні з початком травня 2017 року розбіжність складає 3,1% чи 109 тис. голів.

Вибір читачів за тиждень

Відео