Орест Сарматський

Зарубіжні інвестори шукають партнерів на форумі у Тернополі (фото)

ЗаставкаC_8094 (Copy)

Активізувати співпрацю з потенційними інвесторами – така мета міжнародного інвестиційного форуму, який розпочався на Тернопільщині.

- Бачимо, що міжнародна співпраця формує позитивні тенденції у нашій області. Цього року зовнішня торгівля товарами зросла майже на третину у порівнянні з минулим роком і склала 731 млн. доларів США. Поставки продукції товаровиробників з Тернопільщини за кордон виросли на понад 29%  і майже на стільки ж зріс імпорт, - сказав під час відкриття форуму голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна.

DSC_8107 (Copy)
DSC_8107 (Copy)

У перший день форуму, на який прибуло понад 30 делегацій із зарубіжних країн, дипломати посольств в Україні, потенційні інвестори, представники органів місцевого самоврядування триває робота у спеціалізованих секціях.

DSC_8102 (Copy)
DSC_8102 (Copy)

Зокрема, учасники форуму продовжують дискусії на теми розвитку агропромислового комплексу, підтримки малого та середнього підприємництва, енергоефективності та впровадження відновлювальних джерел енергії, розвитку туризму.

Також сьогодні в рамках Міжнародного інвестиційного форуму підписано Меморандум про співпрацю між Тернопільською ОДА та Американською торговельною палатою в Україні.

DSC_8206 (Copy)
DSC_8206 (Copy)

Крім цього, підписано Меморандум щодо реалізації проекту «Розвиток інституційної спроможності в залученні прямих іноземних інвестицій на регіональному рівні: Тернопільська область» між програмою U-LEAD з Європою, офісом із залучення та підтримки інвестицій Ukrainevest та блдержадміністрацією.

DSC_8119 (Copy)
DSC_8119 (Copy)

Завтра у Тернополі Міжнародний інвестиційний форум продовжить свою роботу.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео