Віра Олександрович

Жителі Тернопільщини «запаслися» і автоматами, і тротилом (фото, відео)

Богомол3

Чимало незареєстрованої зброї і боєприпасів – починаючи від автоматів і закінчуючи тротилом - виявили у жителів Тернопілля під час спецоперації під умовною назвою «Зброя і вибухівка».

Причому вилучали ці небезпечні речі як добровільно, так і примусово, розповідає начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол.

 - Активна фаза операції «Зброя та вибухівка» уже завершилася. Ми зафіксували 30 фактів вилучення вогнепальної зброї. Це були: 3 автомати, 6 карабінів, 5 пістолетів, 6 обрізів і 3 взірця саморобної зброї, – перераховує він. – Окрім того, ми виявили 4420 боєприпасів, серед яких - 1447 набоїв, а також - 22 гранати і 5 інших боєприпасів. Усі ми розуміємо, наскільки небезпечними є гранати, саме тому після вилучення, ми одразу ж їх знищили.

[embed]https://youtu.be/SMgwvH97y18[/embed]

Окрім того, правоохоронці під час операції вилучили один вибуховий пристрій і майже 3 кілограми вибухівки різного ґатунку: тротил і пластид. За цей же період жителі краю добровільно здали 24 одиниці вогнепальної зброї, а також понад 300 боєприпасів.

 - Також поліцейські перевіряли легальних носіїв зброї, тобто тих людей, які мали право легально придбати травматичну і мисливську зброю, – додає Олександр Богомол. – І серед усіх 3 450 власників зброї у 285-ти ми виявили порушення. У цих людей нам довелося вилучити дозволи на зберігання цієї зброї.

Це сприятиме поліпшенню криміногенної ситуації в області загалом, впевнені поліцейські. Про позитивні зміни у цій сфері також свідчить інша статистика, озвучена Олександром Богомолом.

Аналітика1
Аналітика1

Підтвердження їй нещодавно отримали із Києва, де сформували підсумкові аналітичні матеріали за кілька останніх років.

[embed]https://youtu.be/SMgwvH97y18[/embed]

 - Зниження у нас йде щодо випадків тяжких тілесних ушкоджень – на 28%, - додає він. – Крадіжок також поменшало на 29%, грабежів – на 37%, розбоїв – на 41%, а хуліганств – на 30%.

Аналітика2
Аналітика2

До слова, під час операції «Зброя і вибухівка» правоохоронці порушили 80 кримінальних проваджень. Причому 42-м особам, які незаконно зберігали зброю, вже оголосили про підозру. Після отримання висновків експертів із балістичної експертизи усіх винних притягнуть до кримінальної відповідальності.

Окрім того, під час брифінгу 23 травня Олександр Богомол розповів про резонансні справи останнього часу (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео