Орест Сарматський

На Тернопільщині корова без паспорта – не корова

ветипаспорт (Copy)

Змінено правила супроводження домашніх тварин ветеринарно-санітарним паспортом.

Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України внесено Зміни до Правил заповнення, зберігання, списання ветеринарних документів та вимог до їх обліку, зокрема в частині визначення єдиної форми бланку ветеринарно-санітарного паспорта на домашню тварину (домашні тварини – коти, собаки).

Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби у Тернопільській області.

Підставою для оформлення ветеринарно-санітарного паспорта є:

1)     клінічний огляд тварини;

2) наявність відповідних діагностичних, профілактично-лікувальних обробок (дегельмінтизації), включаючи дослідження і щеплення (сказ та інші інфекційні хвороби в залежності від виду тварини).

Видача ветеринарно-санітарного паспорта на тварину передбачена Законом України «Про ветеринарну медицину» та входить до переліку платних адміністративних послуг, які надаються Держпродспоживслужбою, органами та установами, що належать до сфери її управління. Розмір плати за їх надання складає 51 грн. 29 коп.

Ветеринарно-санітарні паспорти невстановленого зразка, що видавали не уповноважені на це установи, були підставою для численних запитів інших контролюючих служб та призводили до відповідних розслідувань.

Наразі Держпродспоживслужба вживає заходи щодо припинення видачі ветеринарно-санітарних паспортів для домашніх тварин невстановленої форми.

Для супроводження домашніх тварин при їх переміщенні за межі території нашої держави з 1 червня до уваги будуть братись лише ветеринарно-санітарні паспорти встановленого зразка, зміст яких розміщено в мережі інтернет, зокрема на сайті Верховній Раді

Вибір читачів за тиждень

Відео