Віра Олександрович

Олександр Богомол: «Поліцейські стали бюрократами, а не сищиками» (фото, відео)

Основне

На Тернопільщині майже на половину зріс рівень наркозлочинності. Проте статистика погіршилася не через те, що продавати чи вживати заборонені засоби наші краяни почали частіше. Причина – в активізації боротьби із такими порушеннями.

Саме такої думки - начальник Головного управління Національної поліції в області Олександр Богомол. Про це він розповів під час брифінгу (про іншу озвучену ним актуальну інформацію читайте ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

Богомол4
Богомол4

 - Трохи інформації щодо латентних злочинів, – додає він. – Зокрема, зафіксовано 21 факт незаконного заволодіння автотранспортом, а це на 30% менше, аніж минулоріч. Також є 79 фактів дорожньо-транспортних пригод із наслідками, де люди загинули або отримали травми. Це – на 18% менше, ніж торік.

До цього напрямку – посилена увага, причому – не лише серед патрульних поліцейських, підкреслив пан Богомол. Так само акцентують нині поліцейські на роботі із наркозлочинністю.

 - Через це на 42% побільшало фактів фіксації наркозлочинів, а також - на 30% більше фактів збуту наркотичних речовин, – уточнює він. – Окрім того, зафіксовані 40 випадків зберігання речовин наркотичного характеру.

Олександр Богомол також похвалився тим, що набагато активнішим нині стало управління захисту економіки. Їхні фахівці працюють за фактами хабарництва, вимагання винагороди тощо. Тож показник у цій сфері виріс аж на 200%.

 - Звичайно, це – не супер якийсь результат, але приємно, що є позитивна динаміка, - підсумовує пан Богомол.

Окрім того, він поділився із журналістами інформацією про те, як роботу поліції ускладнив закон, що вступив у силу із 15 березня 2018 р. (про це «Терен» докладно розповідав ТУТприм.). На його думку, вказані зміни спричинили затягування у багатьох справах.

[embed]https://youtu.be/pBHeEq_pHn0[/embed]

 - Як на мене, поліцейські стали тепер більше бюрократами, а не сищиками, – додає він. – Справи затягуються, адже дуже довго доводиться чекати на рішення судді. Коли треба постанову, як кажуть, «вже на вже», то доводиться кланятися. Трішки сумно із цим… Наприклад, ми розуміємо, що сьогодні у цього підозрюваного боєприпаси можуть бути вдома, а завтра – він уже їх позбудеться. Часу втрачати не можна… Але ми все одно працюємо, бо мусимо пристосуватися до нових умов…

До речі, проблем у моргах Тернопільщини, як це дехто прогнозував, зміни не спричинили.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео