Орест Сарматський

Село на Тернопільщині 40 днів буде оточене зоною захисту у 3 км

4_10 (Copy)

Як повідомляв ТЕРЕН, у селі Білокриниця Зборівського району виявлено АЧС.

Члени Державної  надзвичайної протиепізоотичної комісії при Зборівській районній державній адміністрації, яке позачергово відбулося у зв’язку з спалахом африканської чуми свиней на території, ухвалили рішення  щодо проведення низки заходів, аби не допустити поширення небезпечного захворювання. Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби в області

Зокрема, члени засідання оголосили територію господарського  двору жителя К.  села Білокриниця Зборівського району неблагополучною щодо африканської чуми свиней та встановили на ній карантин з 22 травня, а також встановили зону захисту у радiусi 3 км від вогнища інфекції, до якої  віднесли населений пункт с. Білокриниця  Зборівського району.

Встановлено зону нагляду радіусом 10 км від  зовнішньої межі зони захисту, до якої внесли села Зборівського району - Піщани, Чистопади, Залізці, Білоголови, Нетерпинці, Бзовиця, Оліїв, Лопушани, Беримівці, Гарбузів, Манаїв, Перепельники, Гукалівці, Вовчківці, Ярославичі,Монилівка, Кабарівці, Кудинівці, Жуківці, Яцківці, Сировари, Білківці, Богданівка, Мшана, Ярчівці, Нестерівці, Данилівці, Підгайчики, Волосівка, Кудобинці, Ратищі, Гаї за Рудою, Бліх, Гаї Розтоцькі, Вертелка, Городище, Носівці, Тростянець.

Спеціалісти затвердили «План заходів щодо ліквідації африканської чуми свиней на території господарського двору жителя К. с.Білокриниця Зборівського району та недопущення її поширення по території Зборівського району та  Тернопільської області" і визначили склад робочих груп для організації протиепізоотичних заходів.

Також, на даний момент в  господарствах населення зони захисту ветеринари проводять клінічне обстеження свиней, їх облік та попереджають власників свиней про заборону продажу, переміщення, вигульного утримання та безконтрольного забою тварин.

7_4 (Copy)
7_4 (Copy)

Карантин з неблагополучного пункту буде знято через 40 днів після евтаназії та спалювання всього свинопоголів’я  що утримувалось  на території    господарського двору К., забою свиней в зоні захисту із вибірковим (10%) дослідженням на АЧС  із негативним результатом та проведенням всіх необхідних ветеринарно-санітарних заходів.

Фото - Держпродспоживслужба в області

Вибір читачів за тиждень

Відео