Оксана Бучко

Судити тернопільських красунь приїхала Яна Клочкова (фото)

Олімпійська чемпіонка з плавання Яна Клочкова завітала до Тернополя на конкурс «СтудМіс». Вона у складі журі буде оцінювати цілісність образу дівчат.

Про поєднання краси, здоров'я і спорту Яна Клочкова розповіла під час прес-конференції у редакції першого глянцевого журналу Тернопільщини CITY LIFE.

- Спорт іде в парі зі здоров'ям, - каже чемпіонка. – І це наша відповідальність – слідкувати за станом здоров'я. Я за роки спортивної діяльності не побачила жодного підтвердження того, що спорт руйнує здоров'я. Звісно, про усі його види говорити не можу. Але плавання є найвідповіднішим для збереження здоров'я. Цей вид спорту можна починати з дитинства. Я завжди рекомендую це робити батькам. Мій син у 2 роки уже добре тримався на воді (Олександр, 8 років, - прим. авт).

IMG_20180525_124926
IMG_20180525_124926

Яна ж почала займатись плавання у 7 років, аби реалізувати мрію батьків.

- Батьки мріяли про дітей, які будуть майстрами спорту, - продовжила Яна Клочкова. – Вони створили для цього усі належні умови. Для мене найважче було вистояти перед спокусами і не проміняти час довгих тренувань на відпочинок.

Рекорди спортсменці не заважали здобувати навіть проблеми зі здоров'ям. Вона згадує, коли їхала на Кубок світу під дистанційним наглядом лікарів.

- Такий досвід я називаю веселою пригодою, - додала Яна. – Адже ніщо не зможе завадити людині, яка впевнено рухається до мети.

Яна Клочкова встановила 50 рекордів України з комплексного плавання вільним стилем, естафетного плавання, плавання на спині, батерфляєм на дистанціях від 100 до 1500 метрів. Також Яна встановила світовий рекорд на 400 м (на олімпійських іграх в Сіднеї) та рекорд Європи (на 200 м) з комплексного плавання. Крім того, нагороджена українськими національними орденами: орденом княгині Ольги, «За заслуги», «Герой України» та іншими.

На сьогодні Яна Клочкова активно займається громадською діяльністю.

- Мали на Великдень проект з переселенцями, - поділилась вона. - Коли з ними спілкуєшся – наче передаєш їм ковток повітря. Приємно підсилювати чиюсь віру, що все вдасться відновити.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«156235,156236,156237,156238»]

Фото автора та Віталія Ручковського

Вибір читачів за тиждень

Відео