Віра Олександрович

Тернопільщина: водій загинув, а провину спокутувати доведеться власнику авто (фото)

ДТП

За смерть трьох людей у ДТП, що сталася на Тернопільщині 9 квітня, має відповідати власник іномарки. У цьому впевнений начальник Головного управління Нацполіції в області Олександр Богомол.

Богомол2
Богомол2

Нагадаємо, ця страшна аварія трапилася у Світлий понеділок, відразу після Пасхи. Близько 4.30 ранку на автодорозі Підволочиськ-Збараж водій не втримав авто на дорозі і в результаті  троє людей загинули, а ще троє - отримали травми різного ступеню тяжкості (про це «Терен» докладно писав ТУТприм.).

Розслідування цього ДТП ще триває, тож експерти продовжують свою роботу. Наразі готова експертиза щодо причин смерті людей, але автотехнічної – немає. Завершити розслідування слідчі планують менш як за два місяці. Тоді справу і передадуть до суду.

 - У судах дадуть юридичну оцінку діям загиблого водія, а також – власника авто, який передав кермо нетверезому товаришу, – розповідає пан Богомол. - Я ставитиму питання про притягнення до кримінальної відповідальності власника транспортного засобу, який передав кермо нетверезому юнаку, якого вже неодноразово позбавляли права керування.

За таке дійсно існує кримінальна відповідальність, наголосив поліцейський. Тим паче, у крові хлопців, які загинули в аварії, алкоголю було у 10-15 разів більше за норму.

 - Особа, яка передала кермо нетверезому водію і через це сталася ДТП із тяжкими наслідками – тобто смерть трьох людей,- повинна нести кримінальну відповідальність, - наголошує Олександр Богомол.

Власне, кримінальне провадження внесли до Єдиного журналу досудових розслідувань за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (ККУ). Санкція у такому випадку передбачає 5-10 років позбавлення волі. Але водій, винний у цьому злочині, - загинув, тому справу закриють. Натомість власник авто все-таки нестиме відповідальність, причому за ст. 287 ККУ. Санкція у такому випадку - від штрафу до 5 років позбавлення волі. Крапку поставлять у суді.

Про іншу, озвучену Олександром Богомолом актуальну інформацію, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото – автора і Досьє 102

Вибір читачів за тиждень

Відео