Відому тернополянку відзначили орденом "Берегиня України"

Хомів

Відзнаку «Берегиня України» днями отримала відома тернополянка, лікар-психотерапевт Марія Хомів. Жінкам з 19-ти регіонів України присвоїли це народне звання й вручили орден за особистий внесок у розвиток України та вірність нації.

орден
орден

Марія Хомів працює в міській  лікарні №2, консультує з питань особистісного зростання, жіночого розвитку та родинного благополуччя. До слова, вона є дружиною отця Мартина Хоміва, священика Архикатедрального собору УГКЦ.

Тернополянки добре знають пані Марію як авторку проектів для вагітних «Школа щасливого материнства св. Анни», для підлітків-хлопчиків «Хоробре серце», для підлітків-дівчаток «Я –  цінна. Я – гідна. Я – особлива» та для жінок «Територія Тіла». Вона також є головою ГО «Центр щасливого Батьківства та Материнства» і лектором у Школі моделей.

Власне, досягнення свіжоспеченої «Берегині України» можна перераховувати довго, що свідчить про те, що серед нагороджених вона не є випадковою людиною. Між іншим, ще в 2015 році земляки зарахували її до 100 кращих тернополян.  Марія Хомів також  – автор чисельних статей та виступів на телебаченні, заходів до Дня Батька, Матері, Тижнів оздоровлення сімейних стосунків, Тижнів Подружжя, жіночих семінарів. Ідейний організатор першого в Україні свята на день Благовіщення - Свята сім’ї в очікуванні дитини. Учасник проекту психотерапевтичної підтримки родичам загиблих учасників АТО. Автор та упорядник книги про грудне годування «Секрети смачної мамусі»; «Я люблю тебе, мамо» та брошури «Маленькі секрети щасливих стосунків». Працює волонтером в консультативному центрі за життя «Колиска життя» при Архикатедральному Соборі, повідомили в прес-службі Архиєпархії.

Вибір читачів за тиждень

Відео