Віра Олександрович

Тернопільщина: за кордон експортуємо м'ясо, а звідти веземо рибу

export-

Тернопільщина найбільше експортує електроустаткування і м’яса яловичини. Натомість імпортуємо ми звично – автомобілі, рибу та інші товари.

Такий висновок зробили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

За чотири місяці цього року загальний товарообіг на Тернопільській митниці ДФС становив 270,3 млн дол. США, - розповідають фахівці. - Порівняно із аналогічним періодом 2017-го він зріс на 36,3%. Зокрема, 137,3 млн дол. США забезпечив імпорт і ще133 млн дол. США – експорт.

Основними товарами, що експортувалися, були такі: - електроустаткування (кабельні модулі електромереж автомобілів як продукти переробки на митній території тощо) – майже 46,8% від загальної частки експортованих товарів; - м'ясо яловичини – 9,9%; - цукор, меляса із цукрового буряку – 5,4%; - освітлювальні прилади (частини світильників) – 4,6%; - продукти переробки овочів, плодів (сік яблучний) – 4,2%; - інші товари – 29,1%.

Вказали на митниці і основні імпортні товари на Тернопіллі.

Це, зокрема, електроустаткування (проводи і арматура ізольовані, радіотехнічні пристрої тощо) – 33% від загальної частки імпортованих товарів, механічне обладнання – 13,3%, а також - транспортні засоби (12,5%), полімерні матеріали (9,1%), риба (4,8%) та інші товари (27,3%), - перелічують митники.

Зовнішньоекономічні операції наші підприємства і бізнесмени проводили із торговельними партнерами з 69 країн світу. Найактивнішою торгівля була, традиційно, із Польщею (52,8% від усього товарообігу), також із Швейцарією, Німеччиною, Великобританією та Білоруссю.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео