Варшавський фотограф показав унікальні знімки Чорткова (фото)

8bbce95714fb35fad20e2d451ec5bf82

Відомий варшавський фотограф Альтер Кацизне на початку минулого століття зробив унікальні фото Чорткова. Їх ми пропонуємо вам переглянути.

Фотомистецтву він навчився у дядька, адже саме на його фотостудії освоїв професію фотографа. В 1920-х роках він відкрив власну фотостудію в Варшаві. Поворотом в кар’єрі фотографа була серія світлин з життя євреїв в польських містах і містечках, що входили в територію Галичини і Волині. Для підготовки серії фотограф об’їздив 120 населених пунктів. Після цього він став фотокореспондентом нью-йоркських видань, для яких часто їздив за цікавими кадрами до Італії, Іспанії та Північної Африки.

Сьогодні варшавський архів фотографа Альтера Кацизне зберігається в Нью-Йорку. Зображення Кацизне часто відтворюються в книгах, присвячених єврейській історії в Європі, на листівках, обкладинках компакт-дисків.

Сучасники писали про нього: «Завдяки цій різнобічній людині, серед іншого - талановитому фотографу - ми відкриваємо сьогодні вікно в зниклий світ. Світ, буквально стертий з лиця землі через кілька років після того, як він і його мешканці потрапили в об'єктив до Кацизне».

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«157012,157013,157014,157015»]

Джерело: ТеНьюс

Фото з джерела

Вибір читачів за тиждень

Відео