За довідку держслужбовець вимагав 4 тисячі гривень

0154

Чотири тисячі гривень – саме на таку суму прагнув збагатитися один з провідних спеціалістів Тернопільського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби. Службовець вимагав неправомірну вигоду за погодження та видачу санітарного паспорта на складське приміщення.

До працівника звернувся голова одного з місцевих акціонерних товариств з проханням надати дозвіл та виготовити санітарний паспорт на склад. У ньому аграрій планував зберігати засоби для захисту рослин. Провідний спеціаліст погодився посприяти у виготовлені необхідної документації, однак оцінив свою допомогу у чотири тисячі гривень, пише Досьє 102.

У перебіг подій втрутилися працівники управління захисту економіки в Тернопільській області ДЗЕ НПУ, слідчого управління ГУНП під процесуальним керівництвом обласної прокуратури. Чиновника спіймали «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди.

За фактом злочину відкрито кримінальне провадження згідно частини 3 статті 368 Кримінального кодексу України - неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище. Слідчі дії тривають. Вирішується питання, щодо затримання підозрюваного згідно статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео