Тернополяни зможуть отримати «лист щастя»?

завантаження (5)_1024x696

Ви давно не зверталися за послугами пошти? «Листи щастя» можуть змінити це.

Про нову систему штрафів для водіїв-порушників, яка може з’явитися вже до кінця 2018 року, на конференції з правил безпеки дорожнього руху говорив начальник головного сервісного центру МВС Владислав Криклій, пише УНІАН.

Нова система передбачає відео-фіксацію порушення ПДР, після чого водії отримають на пошту квитанцію про оплату штрафу.

Подібна система працювала протягом 2005-2006 років. Тоді, їх називали «листами щастя», але згідно із законодавством вона була юридично неправильною, заявив Владислав Криклій. За його словами, нова система буде сформована згідно з законом. Відповідно до нього, сплачувати штраф буде власник транспортного засобу, не дивлячись на те, хто був за кермом під час здійснення порушення. Якщо власником являтиметься юридична особа, то штраф буде сплачувати керівник цієї особи, уточнив начальник головного сервісного центру МВС.

«Листи» для власників «євроблях» будуть приходити тим, хто придбав поліс автоцивілки або ж поліс КАСКО. Уникнути «листів щастя» зможуть лише ті власники «євроблях», хто ніяким чином не застрахував своє авто.

Владислав Криклій зауважив, що квитанції про сплату штрафу надсилатимуть лише замовними листами. Робитимуть це для того, аби переконатися чи відомо власнику транспортного засобу про штраф за порушення. Тобто, такі листи повинні мати обов'язкове повідомлення про те, що адресат, або його близький родич, отримав його.

Така система зняття штрафів повинна запуститися до кінця 2018 року. Про те, коли саме розпочнеться така система штрафування ще не відомо, адже вона знаходиться в розробці.

Довідка: «євробляхи» - це автомобілі з іноземною реєстрацією, які фактично належать громадянам Україні та експлуатуються на її території (УНІАН).

Джерело: УНІАН

Анастасія Грицишин

Вибір читачів за тиждень

Відео