Віра Олександрович

Чортків «проштрафився» - там виступили проти розбудови військової частини (відео)

Чортків

Три гуртожитки сімейного типу для військових планують цього року збудувати на Тернопільщині за державні гроші. Власне, і самі бійці суттєво «працюють» на бюджет краю – торік сплатили 21 млн грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).

На цьому тлі, тим паче, за умов продовження україно-російської війни на сході України, таке рішення, яке ухвалив один із органів місцевого самоврядування, відверто здивувало голову обласної держадміністрації Степана Барну.

Присутні_зал
Присутні_зал

За його словами, у Чортківській міській раді депутати нещодавно підтримали вимогу щодо зупинки подальшої розбудови військової частини на території району. Хоча про її відновлення на Тернопільщині мріють уже давно. На емоціях Степан Барна не добирав слів, назвавши противників розбудови армії «консервами». При цьому очільник провів паралелі між депутатами і… Володимиром Рубаном, якого підозрюють у державній зраді.

Хлопці, це робота яких диверсантів? – гукає Степан Барна. – Це чия робота? Якої агентури? Це у нас сьогодні - новітні форми боротьби з державною – рішення сесій органів місцевого самоврядування?

[embed]https://youtu.be/ec9YQ_ccq2U[/embed]

Таких дій очільник ТОДА взагалі не сприймає. Тим паче, повернення військових на Тернопільщину додало нашому краю, на його думку, чимало «плюсів».

Пригадуєте, як я педалював питання відродження артбригади і розміщення її на території області? – запитує він. – Тільки 44-та бригада, за підсумками минулого року, сплатила понад 21 млн грн ПДФО. Це я вже не уточнюю, скільки дотичних сфер почало розвиватися, завдяки присутності Збройних Сил на території нашого краю. Адже одне робоче місце в армії дозволяє створити ще кілька – у сфері обслуговування. У цьому – наша логіка…

Барна1
Барна1

До речі, частину обіцяних Президентом гуртожитків на Тернопіллі почнуть будувати вже у 2018-му. Розбудовувати надалі планують військові містечка у Тернополі, Бережанах і Теребовлі. Проте до яких кроків тепер вдадуться у Чорткові, сказати важко. Нагадаємо, це озвучили на засіданні колегії ТОДА 30 травня. Про інші цікаві заяви, що прозвучали того дня, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора, а також зі сторінки міського голови Чорткова Володимира Шматка у соціальній мережі «Фейсбук»

Вибір читачів за тиждень

Відео