Оксана Бучко

Тернополян навчили встигати все (фото)

Досягати максимальної ефективності при балансі усіх сфер життя і отримувати при цьому максимальний прибуток спробували тернополяни. Така мета настільної імпровізованої гри «Життя як проект», яку в місті провели вчора, 3 червня. Учасники планували тиждень і збирали бали ефективності та гроші. Також слідкували, аби заняття зачіпали різні сфери життя для балансу.

Особливістю цієї гри стало обов'язкове заняття для усіх – підготовка до участі у Півмарафоні, який відбудеться в Тернополі 17 червня. Тож усі учасники включили у плани тижня тренування.

IMG_20180603_142807
IMG_20180603_142807

– Якщо вирішили бігти 5 км – потрібно тренуватись 1 год. 3 рази в тиждень, – розповів ведучий Василь Кулевчук. – Якщо 10 км – мінімум 3 рази в тиждень двічі по годині (це десь шість км) і раз дві години (десь 8 км), для 21 км мінімум чотири рази на тиждень двічі по годині (десь 6 км) і двічі по дві години (десь 10 км) це з урахуванням часу для розминки і заминки. 2 год. 4 рази в тиждень, 21 км. Також у план тижня включайте сон – 49 годин в тиждень. Спатимете менше – буде мінус до ефективності. А ще час на роботу – кожен згідно отриманої професії має свій обов'язковий графік.

Гра включає сім видів карток зі справами з різних сфер. Це фінанси, робота, особистісний розвиток, сім'я та стосунки, відпочинок та розваги, побутові справи та здоров'я. Також ці справи поділені на інші картки із цифрами  - 1- для обов'язкових і термінових, 2 – для обов'язкових і нетермінових, 3 – для необов'язкових і нетермінових, 4 – для необов'язкових і термінових.

Тож попередній план із робочим графіком, годинами сну та пробіжкою може легко зруйнувати термінове завдання сходити до стоматолога. Або ж обов'язкове щоденне завдання – вигуляти собаку після 18 год. Проте, маючи картину усього тижня, чітко видно вільні години. І одразу ж зрозуміло, що на загальну картину такі форс-мажори особливо не вплинуть. Уже в середині тижня видно перспективи доходу, а також вимальовуються незаповнені сфери.

IMG_20180603_133355
IMG_20180603_133355

– Я зрозуміла, наскільки важливо усе планувати детально, - каже учасниця Ольга. – Адже буває, що є обов'язкове завдання, а не знаєш чітко, де в тебе вільні години. Коли ж розписуєш детально усі справи, про які знаєш, то вже можеш набагато швидше вирішити форс-мажори.

Детальніше про гру читайте ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео