Юні тернопільські футболісти отримали ще одне поле

футбольне поле_1024x682

У День захисту дітей, що припадає на 1 червня, у Тернополі відбулося чимало тематичних заходів. Одним з них стало відкриття першого у 2018 році футбольного поля зі штучним покриттям. Відбулося це на території Тернопільської спеціалізованої школи I-III ст. № 29 з поглибленим вивченням іноземних мов.

Про це повідомили на сайті Тернопільської обласної державної адміністрації.

 – Мені здається, що найкращим захистом наших дітей є надання додаткових можливостей для їхнього розвитку, а також для того, щоб вони вдосконалювалися, тренувалися та покращували своє здоров’я, – наголосив Тарас Юрик, голова Федерації футболу Тернопільської області, народний депутат України.

За час незалежності в Україні було створено понад тисячу футбольних полів зі штучним покриттям. Тепер лише за один рік планують облаштувати 800 таких спортивних майданчиків. Спорудження міні-футбольних полів відбувається у рамках бюджетної програми, яка була ініціативою Президента федерації футболу України Андрія Павелка.

Тарас Юрик додав, що минулого року на таку програму виділили 250 млн грн, а цього року у державному бюджеті на облаштування таких майданчиків виділено 370 млн грн. Зроблено це для того, аби покращити спортивні умови для розвитку дітей та збереження їхнього здоров’я. Бо діти – наше майбутнє і якщо ми виховаємо здорове покоління, то матимемо не тільки хороших спортсменів, але й успішних людей у різних галузях.

Нагадаємо, що вартість одного поля з штучним покриттям складає до 1,5 млн грн. Міська рада виділить на програму 50% загальної вартості будівництва.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео