Віра Олександрович

На Тернопільщині люди наполягають на врахуванні думки громади (фото, відео)

Надзвичайні заходи безпеки – десятки поліцейських, металодетектори, вхід лише за посвідченнями і записом – саме так сьогодні, 5 червня, розпочинається сесія Тернопільської обласної ради.

Пройти до зали засідань важко – чимало охочих, адже депутати планують розглядати багато гострих питань. Такий перебіг «Терен» передбачав. Про це читайте ТУТ і ТУТ.

У залі чимало протестувальників. Серед них - чоловіки у камуфляжі, громадські активісти тощо. Втім, наймасовіша група - представники Тернопільського району. На сесії планують розглянути Перспективний план територій громад. Люди не згодні з тим, що деякі села можуть силоміць приєднати до Тернополя. Протестувальники підкреслюють - об'єднання добровільне і таким має бути.

Почали із виконання Гімну і передачі слова народному депутату Ігорю Мусійчуку. Порядку денного не ухвалювали. Зареєструвалися наразі 40 депутатів, тож засідання можна розпочати...

Кореспондент «Терену» перебуває у гущі подій. Про подальшу ситуацію на сесії і рішення, які ухвалять депутати, читайте згодом.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» link=«file» ids=«158520,158519,158518,158516,158515»]

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео