Єпископ з Кременеччини просить молитися за Сенцова

варсонофій

З проханням молитися за українського політв'язня Олега Сенцова звернувся до парафіян, друзів та знайомих керівник Закарпатської єпархії Української Православної Церкви КП, уродженець Почаєва, єпископ Варсонофій.

«Дорогі браття і сестри, читачі! Отримав копію заяви Олега Сенцова, яку надіслав мені архієпископ Климент. Прошу вас посилено молитись за Архіпастиря та політичного в'язня Олега! Додаю заяву Сєнцова до вашого читання! Усіх священників Закарпатської єпархії прошу про молитву за архієпископа Климента та політв'язня Олега Сєнцова, про що видаю відповідне розпорядження» – написав на своїй сторінці у Фейсбук єпископ Варсонофій.

Довідка:

Єпископ Варсонофій (Володимир Руднік), єпископ Ужгородський і Закарпатський УПЦ КП. Народився 20 липня 1984 року в м. Почаїв, Тернопільської області. У 2006 році балотувався кандидатом в депутати до Почаївської міської ради, та отримавши мандат після виборів, був обраний секретарем Почаївської міської ради V скликання. У 2012 році вступив на навчання в магістратуру Львівської Православної Богословської Академії, яку закінчив у 2014 році. 28 жовтня 2012 року архієпископом Тернопільським, Кременецьким та Бучацьким Нестором рукоположений у сан диякона. 6 січня 2013 року архієпископом Тернопільським, Кременецьким та Бучацьким Нестором рукоположений у сан ієрея та пострижений у рясофор. 1 лютого 2013 року призначений насельником Свято-Юріївського монастиря на хуторі Вірля. 7 червня 2013 року пострижений у чернецтво. У січні 2014 року призначений насельником Свято-Феодосіївського ставропігійного чоловічого монастиря м. Київ. 25 червня 2014 року призначений секретарем Синодального Управління у справах молоді Української Православної Церкви Київського Патріархату. 24 січня 2015 року Священним Синодом Української Православної Церкви Київського Патріархату обраний на єпископа Ужгородського і Закарпатського. Хіротонія відбулась 25 січня 2015 р. у м. Київ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео