Медицина у селах Тернопільщини може змінитися

фото 1.1_1024x682

Сільська медицина Тернопільщини може покращитися. Під час засідання уряду, щодо реформування сільської медицини, прем'єр-міністр України, Володимир Гройсман, заявив, що зараз важливо разом із місцевою владою збудувати механізм взаємодії. 

Про це повідомили на офіційному сайті Урядового порталу.

В ході наради обговорили різні напрямки розвитку сільської медицини, зокрема: організацію роботи лікарів, забезпечення матеріальної частини лікування та інструментів.

«У лікарів має бути все – від обладнання і місця проживання до транспортного засобу», - сказав Володимир Гройсман.

Особливу увагу урядовці приділили питанню забезпечення транспортом.

В результаті реформи кількість амбулаторій на селі не зменшилася. На даний момент їх є понад 3800. Цього року заплановане реконструювання деяких сільських амбулаторій та перепрофілювання деяких монопрактик (на 1-2 лікарів) на амбулаторії з більшою кількістю фахівців. Доцільність перепрофілювання буде вирішувати МОЗ разом із місцевими органами. А забезпечення транспортом, згідно з пропозицією Уряду, буде централізованим.

Також прем'єр-міністр запропонував активніше залучати місцеву владу до фінансування медичних закладів сіл, особливо з боку будівництва та реконструкції. Окрім того радив звільнити від ліцензійних плат проекти будівництва водних свердловин біля амбулаторій і вважати свердлові роботи складовою будівельного або реструкційного проекту.

«Буріння дозволить забезпечити питною водою і амбулаторію, і село. Це гарна ідея», – сказав Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр заявив, що усі рішення, які були обговорені на нараді, будуть винесені на подальше обговорення та ухвалення Кабінетом Міністрів.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео