Віра Олександрович

Щоб безкоштовно мати приміщення у Тернополі, треба бути… «Соколом» (фото)

Основне

Два проекти рішень про надання в безоплатне користування нежитлових приміщень комунальної власності запропонувала на сесію, що відбудеться 15 червня, начальник управління освіти і науки Тернопільської міської ради Ольга Похиляк.

Перше стосується Тернопільського обласного благодійного фонду «Лещишина Василя Степановича «Шураві і побратими та чорний тюльпан». Друге – в інтересах обласної молодіжної громадської організації «Сокіл свободи» (шукайте ТУТ прим.).

Отже, «Шураві і побратими та чорний тюльпан» претендують на  113 кв. м у спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів №29 із поглибленим вивченням іноземних мов. Адреса: бульвар Вишневецького, 10. Приміщенні для створення військово-патріотичного центру сприяння захисту Вітчизни у разі позитивного рішення депутатів нададуть на 35 місяців.

Натомість «Сокіл свободи», якщо на те буде воля політиків, також 35 місяців безоплатно користуватиметься господарською будівлею Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №28. Адреса: вул. Д. Вишневецького, 8. Причому тут площа – майже вдвічі більша: 264.4 кв. м. Єдине, що потрібно зробити обласній молодіжній громадській організації «Сокіл свободи» - це укласти договори із відповідними підприємствами про оплату комунальних послуг і участь у витратах із вивезення твердих відходів, ремонту загальнобудинкових інженерних мереж і освітлення прибудинкової території.

Сокіл_свобода2
Сокіл_свобода2

Власне, про свободівську молодіжку «Сокіл» в Інтернеті є чимало інформації. Так, ВГО «Сокіл» (до липня 2014-го - ВМГО «Сокіл» - Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Сокіл») — молодіжне військово-спортивне товариство, яке ставить за мету розбудову українського суспільства і держави на засадах сучасного українського соціал-націоналізму. З 2014 р. головою ВГО «Сокіл» є Юрій Черкашин (друг Чорнота). ВГО «Сокіл» була зареєстрована (відновлена) у жовтні 2006 р. Організація декларувала продовження справи українського «Сокола» першої половини XX ст, що був заборонений радянськими окупантами у 1939 р. Головним партнером ВГО «Сокіл» виступила ВО «Свобода». Перший осередок створили у Львові.

Головою Тернопільської обласної молодіжної громадської організації «Сокіл» багато років був Ігор Бойчук. І саме його прізвище вказане у документах організації «Сокіл свободи». Хоча інформація, яку нам вдалося знайти у відкритих джерелах – доволі скупа, все ж можна припустити, що йдеться про одну і ту ж спільноту.

Снимок
Снимок

Можна пересвідчитися, керівником при оформленні організації вказали якогось Іллю Семенця. Натомість Ігор Бойчук – серед засновників. Є там також ще два цікавих прізвища: Ігор Максимів (вірогідно - начальник управління муніципальної поліції Тернопільської міської ради) та Назар Яворський (швидше за все, це - начальник відділу туризму Тернопільської обласної держадміністрації).

Снимок2
Снимок2

Принагідно варто згадати, що саме члени цієї молодіжної організації брали активну участь у протистояннях, що торік тривалий час відбувалися під міською радою. Часто саме неповнолітні були найактивнішими в акціях, які ініціювала ВО «Свобода» задля того, аби не пустити до зали засідань трьох своїх колишніх депутатів: Ігоря Турського, Івана Сороколіта і Романа Навроцького.

Під міською радою
Під міською радою

До речі, у порядку денному 15 червня буде чимало питань (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.).

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео