Орест Сарматський

Директор санаторію з Тернопільщини «кинула» 100 учасників бойових дій на дуже велику суму

наручники гроші

Посадовець санаторію привласнили кошти, виділені на реабілітацію бійців

Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України спільно з прокуратурою викрили механізм привласнення бюджетних коштів, виділених на психологічну реабілітацію учасників бойових дій.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"Оперативники СБ України встановили, що директор санаторного комплексу на Тернопільщині привласнила бюджетні кошти у великих розмірах, виділені медичній установі в рамках реалізації бюджетної програми. За рахунок цієї суми пройти курс психологічної реабілітації мали майже сто учасників бойових дій", - йдеться у повідомленні.

За результатами проведення слідчих дій директору повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 та ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії.

Зазначається, що СБ України під час заходів, спрямованих на попередження та усунення загроз національним інтересам держави у військовій сфері, зокрема щодо соціального захисту військовослужбовців та учасників АТО, викрила кілька фактів розтрати бюджетних коштів, передбачених на психологічну реабілітацію учасників ООС (АТО), організованих службовими особами санаторно-курортних закладів та Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Співробітники СБ України продовжують реалізацію комплексу заходів, спрямованих на недопущення розкрадання державних коштів, виділених на потреби ООС, зокрема й на бюджетну програму «Заходи з психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції».

Вибір читачів за тиждень

Відео