Музеї Тернопільщини співпрацюватимуть з музеєм з Любліна (фото)

f7c08406c7fadb2497a1577d2b904dc7

Відбулася зустріч голови обласної ради Віктора Овчарука з представниками Люблінського музею (Польща) за участі директорів Тернопільського обласного краєзнавчого музею Степана Костюка, Тернопільського обласного художнього музею Ігоря Дуди  та обласного комунального літературно-меморіального музею Юліуша Словацького в м. Кременці Тамари Сеніної.

Під час перебування з робочим візитом в Польщі, делегація Тернопільщини, очолювана головою облради Віктором Овчаруком, вдруге зустрілася із директором Люблінського музею Катериною Мєчковською. Як і планувалося раніше, відбулося підписання рамкової угоди про співпрацю між Люблінським та Тернопільськими музеями, що відкриє можливість реалізації проектів спільної Україно-Польської історії. Метою угоди є визначення правил, умов та форм співпраці Люблінського музею у Любліні та Тернопільського обласного краєзнавчого музею, Тернопільського обласного художнього музею, обласного комунального літературно-меморіального музею Юліуша Словацького в м. Кременці в 2017-2020 роках.

Сторони узгодили програму співпраці в плані реалізації численних заходів та проектів. Зокрема, проведення виставок, спільні програми досліджень та їх публікація, спільна заявка на отримання коштів у наявних програмах, стажування фахівців усіх музеїв на основі взаємного обміну, обмін публікаціями та інше.

Відтак Малгожата Ковальчик,  головний спеціаліст із залучення позабюджетних коштів та міжнародної співпраці Люблінського музею, та Ярослав Циммерман,  науковий співробітник Люблінського музею відвідали Тернопільщину відвідали область з метою предметного та конкретного діалогу. Зокрема сторони узгодили програму співпраці в плані реалізації численних заходів та проектів , у тому числі проведення Міжнародний літературно-мистецький форум «Діалог двох культур – 2018».

a26c6872c17f89374b6fa0f9eb6cd36c
a26c6872c17f89374b6fa0f9eb6cd36c

Фото  з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео