Сутенерка намагалася підкупити поліцейського заради безпечного бізнесу у Тернополі

2

П'ятдесят тисяч гривень в місяць або п'ятдесят відсотків від заробленого в день – таку плату запропонувала жителька Запоріжжя керівнику відділу по боротьбі з торгівлею людьми в Тернопільській області. В умови співпраці входило кришування та захист повій, які мали працювати в обласному центрі. 

Про це повідомляє «Досьє 102».

– Телефонний дзвінок з невідомого номера пролунав першого червня. Жінка запропонувала зустрітися в районі залізничного вокзалу, але про тему розмови мовчала, – розповідає Олександр Буняк. – Я пішов на зустріч. Співрозмовниця запропонувала гроші за те, що працівники відділу закриють очі на її протиправні діяння.

Про спробу підкупу очільник відділу повідомив керівництво головного управління нацполіції в області та написав рапорт. Справою почали займатися оперативники управління департаменту внутрішньої безпеки в Тернопільській області під процесуальним керівництвом прокуратури.

– Я хотіла з подругами підзаробити на прожиття, надаючи сексуальні послуги, – каже сутенерка. – Раніше таким ми з дівчатами періодично займалися. До Тернополя приїхали, бо ціна тут вища і немає  конкуренції. Запропонували співпрацю працівнику поліції, аби в майбутньому не складав на нас протоколи і дозволив працювати.

У ході проведених слідчо-оперативних дій працівники поліції встановили, коли, скільки і хто саме має приїхати до Тернополя. З'ясувалося, що жінки – уродженки Запоріжжя та Дніпра. Працювати вони мали вахтовим методом.

– За попередньою інформацією, відкрити «бізнес» у Тернополі планувала уродженка Запорізької області, 1985 року народження. Організаторка підлеглим винайняла квартиру, а при хороших заробітках мала проплатити й кілька готельних номерів. Передбачалися у «заробітчан» і виїзди до клієнтів, - повідомив заступник начальника Тернопільського управління ДВБ Національної поліції України Віталій Кравчук.

Жінка у 2016 році притягувалася до відповідальності за сутенерство та проституцію. З потягу дівчат зустріла не роботодавець, а працівники поліції. За словами жінок, працювати повіями в обласному центрі вони погодилися через високу зарплату. На сході за годину сексуальних послуг клієнти платили близько шестисот гривень, а на заході  – майже втричі більше. Прибуток сутенеркі мав бути п'ятдесят відсотків від заробленого.

– Наразі до Тернополя приїхало дві жінки – 1985 та 1984 років народження. Одна з них одружена, має двох дітей. Інша – матір-одиначка. Вони кажуть, що матеріальна скрута змусила займатися проституцією. Обидві жінки стверджують, що торгувати тілом довго не планували, оскільки готували документи для виїзду за кордон на заробітки. Решта працівниць борделю мали під'їхати згодом.

Сутенерці оголосили підозру відповідно до статті 369 ККУ – пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі. Вирішується питання й про притягнення підозрюваної і за статтею 303 ККУ – сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією.

Вибір читачів за тиждень

Відео