Орест Сарматський

Михайло Поплавський подався у молочне скотарство (Агро-новини)

12 (Copy)

Народний депутат і співак Михайло Поплавський відкрив молочно-товарну ферму в с.Мечіславка, Благовіщенського району Кіровоградської області.

1202 (Copy)
1202 (Copy)

Про це йдеться в повідомленні депутата на його сторінці в Facebook.

«Я щасливий, що я сьогодні в рідному селі разом зі своїми односельцями відкриваю нові проекти для свого рідного українського села Мечіславка. Збережемо село — збережемо Україну», — заявив Михайло Поплавський під час відкриття ферми.

Половина запланованої для передачі сільгоспземлі вже перейшла громадам

1201 (Copy)
1201 (Copy)

Держгеокадастр передав понад 360 тис. га земель сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів 199 об’єднаним територіальним громадам (ОТГ).

Про це йдеться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Ми всі знаємо, що наш найцінніший ресурс, наше багатство — це земля. 31 січня я пообіцяв, що Уряд передасть у власність об»єднаним територіальним громадам землі сільгосппризначення. І вже сьогодні 199 громад отримали у власність понад 360 тисяч га землі. Окрім того, цього року ми передамо землі всім іншим об'єднаним громадам у власність. Господарюйте, будьте відкритими, підзвітними людям і Уряд буде вам допомагати», — зазначив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

В попередній період землі сільгосппризначення (37,4 тис га) отримали ще 49 ОТГ.

Як зазначається, в Україні створено 665 ОТГ, яким може бути передано, за попередньою консервативною оцінкою, близько 759 тис. га земель сільськогосподарського призначення державної власності.

«Ми повністю вкладаємось в план-графік передачі і навіть випереджаємо його. В грудні процес буде завершено і в 2019 рік об'єднані територіальні громади ввійдуть, спираючись на потужний додатковий ресурс, який зможуть використати на благо громади», — відзначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Вибір читачів за тиждень

Відео