У Тернополі може не бути гарячої води

1 (4)_1024x673

КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» інформує споживачів про те, що підприємство не може провести належний розрахунок за спожитий природний газ, внаслідок чого існує загроза припинення постачання гарячої води.

До слова, КП «ТМТКЕ» може купувати природній газ за пільговою ціною лише у НАК «Нафтогаз України» і не може укладати договори з іншими постачальними природного газу.

Станом на 1 квітня 2018 року заборгованість споживачів складала 78,1 млн.грн., а 1 червня 2018 року -  50,5 млн. грн. Завдяки цьому КП «ТМТКЕ» змогло оплатити закупку необхідного об’єму природного газу дня надання послуг в травні-червні цього року.

Нагадаємо, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22.03.2017 року №187, у виробника теплової енергії не повинно бути заборгованості перед НАК «Нафтогаз Укрїни», а рівень розрахунків повинен бути не нижче 90%. До слова, у тарифах на теплову енергію для потреб населення, які встановлені підприємству, закладена пільгова ціна на природній газ є на 52% меншою ніж ринкова.

На сьогоднішній день заборгованість споживачів складає 48,8 млн. грн. і спостерігається низький рівень оплати спожитих послуг мешканцями міста. Це не дає підприємству можливості отримати номінацію на придбання природного газу для виробництва гарячої води у липні поточного року.

КП «ТМТКЕ» просить споживачів терміново оплатити спожиті послуги.

Фото з відкритих джерел

Джерело: Тернопіль житлово-комунальний

Вибір читачів за тиждень

Відео