Оксана Бучко

На Тернопільщині діє невстановлена комендантська година через агресивних собак?

35145192_2107927829477857_5840441810664554496_n

Іншого виходу, як усипити безпритульних собак, не бачать жителі райцентру на Тернопільщині.

Про те, що у центрі цього міста часто агресивних тварин гуляє більше, аніж людей, Терен писав раніше. Однак ця ситуація не завершилась.

- Я давно говорю про цю небезпеку, а дехто мене фашистом називає. Нехай називають як хочуть, а для мене життя і здоров'я дитини значно дорожче, ніж собаки. Станом на сьогодні потрібно зрозуміти - притулку не буде, безпритульних собак по хатах люди не розберуть. Вихід поки один – усипити, - вважає Андрій Рудан, житель Збаражу.

Дві велетенські собаки на днях ледь не покусали дитину у місті.

- Дякую Богу, що добрий чоловік взяв сина у свою машину і підвіз додому. Не буду багато писати про шок, який пережила дитина, через те, що ввечері від'їхала на самокаті від дому на 300 м. Напишу його слова: «Мамо, я сьогодні міг померти. Мене ледь не зажерли собаки!» Далі він почав ридати і дякувати тому чоловіку, що його врятував. Нападали ці собаки на нього двічі дорогою туди і назад. Він не мав вибору, повинен був повертатись. Сказав, що думав, що, якщо не дивитиметься їм у очі та поводитиметься, наче їх не помічає, то вони не нападуть. Тому він стояв і чекав на їх вирок. А вони, стоячи 1,5 м від нього, гарчали. Я не знаю, як мій син витерпів такий момент - стояти і не рухатись. Шкода, що у нього не було телефону. Але чи ми б встигли, якби вони таки напали б на нього? - про це пише мама хлопчика у Політичний Збараж.

Жителька просить захисників собак забрати їх до себе додому з вулиць міста, поки їх не почали усипляти на вулицях.

- Собаки - це тварини. А люди - це люди, - продовжує вона. - У першу чергу треба дбати про безпеку громадян, а вже потім собак. Я не ненавиджу псів. Але якщо б ці тварини покусали мою дитину, бо вона просто маленького зросту і була легкою здобиччю, то що б тоді? І оскільки у нашому місті немає притулку, то їх треба усипити. Я зараз звертаюсь до всіх захисників собак - дуже прошу позабирайте цих собачок до себе і любіть їх не платонічно, не коментарями. А тим, хто пише, що вони злі, бо їх хтось там б'є чи знущається з них, просто не знає, що собака, це різновид одомашненого вовка. Без господаря вони керуються законами зграї. Люди стають для них частиною зграї. Якщо немає притулку, значить треба усипити. І ще одне. Я особисто ніколи не впущу в дім вуличну собаку, бо я не знаю ні її історії, ні її характеру. Є випадки жорстокої поведінки собак з власним господарем чи дитиною господаря, яка перед тим роками мирно відпочивала з псом на одному дивані. Завжди обиратиму життя і здоров'я людини, а далі можна захищати і природу, коли люди захищені. Сподіваюсь, ви мене правильно зрозумієте. Є моменти, коли треба думати серцем, співчувати, жаліти, а є моменти, коли треба приймати тверді рішення, можливо, неприємні і небажані

Своїй дитині жителька пояснила, що тепер вечорами виходити, виїжджати на велосипеді на центральну вулицю міста не можна, бо наразі діє незаконна, але справжнісінька комендантська година, яку встановлюють незахищені ніким песики міста.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео