Оксана Бучко

У тернопільських магазинах ігнорують вимогу про застосування касових апаратів?

afa1dd7cb135252a1abce98c8f016ca6_XL

Нічний режим роботи дозволили не усім закладам у Тернополі, які на це претендували. Бар-ресторан «Я люблю кебаб» (вул. Брюкнера) та ресторан «Версаль» (вул. Львівська) отримали відмову під час засідання виконкому міськради сьогодні, 13 червня.

На затвердження нічного режиму пропонували також магазини «Продукти» (вул. Сагайдачного) та «Осіріус» (бульвар Просвіти), бари «Коза» (бульвар Шевченка), «Шинок» (вул. Замкова), «Над ставом» (вул. Білецька).

- У «Я люблю кебаб» сплатили за квітень лише 400 грн акцизу і мають лише 2 найманих працівника, - зазначив заступник начальника ГУ ДФС у Тернопільській області Петро Якимчук. – А у магазині «Осіріус» та  «Продукти» - по 1 тис. грн за квітень. Думаю, що це свідчить про непроведення усіх розрахункових операцій через касовий апарат. Також у ресторані «Версаль» отримують зарплату всього 3 367 грн, при тому, що мінімальна на сьогодні – 3 723 грн.

Тож для «Я люблю кебаб» та «Версаль» нічного режиму не затвердили. А для магазинів «Продукти» та «Осіріус» дали місяць, щоб прослідкувати оплату акцизу.

«Шинок» та «Над ставом» будуть працювати до 23 год, «Коза» - до 2 години ночі.

Нагадаємо, відмову на нічний режим через безпорядок отримав і бар «ТЕКО» (вул. Острозького).

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео