Орест Сарматський

З невідомих причин у сільському садку на Тернопільщині почали хворіти малюки

c0bb5du-960 (Copy)

Інформацію про сьогоднішнє масове захворювання дітей в одному із дитсадочків Тернопільщини зараз перевіряють епідеміологи.

- Зранку ми отримали повідомлення про те, що в селі Гаї Кременецького району у дитячому садочку захворіло четверо дітей. Попередній діагноз – «гостра кишкова інфекція». На місце надзвичайної події ми надіслали фахівців, які проводитимуть комплекс усіх заходів, передбачених у такому випадку, - сказала по телефону лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України Світлана Маціпура.

А ти часом, у соцмережі вже з’явилася реакція на випадок у сільському дитсадку. Так, користувач Яросалв Шуляк на своїй сторінці у Facebook пише наступне.

- Сьогодні зранку десятки приватних повідомлень від жителів сіл Гаї та Града Кременецького району. Люди повідомили страшну новину та благають про допомогу. У дитсадку с. Гаї масове отруєння дітей, деяких госпіталізували до Кременецької лікарні (інфекційне відділення), деякі вдома з температурою. Люди пов'язують це з нещодавнім кропленням авіацією полів місцевим фермером, адже саме тоді літак систематично пролітав над школою та дитсадком, - йдеться у повідомленні.

Вибір читачів за тиждень

Відео