Віра Олександрович

Тернопільщина: чому дорога туди ніколи травою не заростає

ДФС_нове1

Центри обслуговування платників (ЦОП) Тернопільщини надали лише за п’ять місяців цього року понад 60 тисяч різних адмінпослуг.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Протягом п’яти місяців 17 ЦОПів ГУ ДФС у Тернопільській області відвідали 181 599 платників податків, - звітують у податковій. - Фахівці ГУ ДФС і Об’єднаної державної податкової інспекції (ОДПІ) надали їм 60 318 адміністративних послуг. Це – аж на 18 958 послуг більше, ніж за аналогічний період торік.

Найбільш запитуваною залишається послуга із видачі картки платника податків і внесення до паспорта громадянина даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків.

За 5 місяців таку послугу надали 26 227 громадянам, - підрахували у податковій. - Також мають попит у суб`єктів господарювання послуги із видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків (майже 18,5 тисяч – прим.); надання витягу із реєстру платників єдиного податку (майже 3 тисячі), а також реєстрація книг обліку розрахункових операцій (майже 3 тисячі).

Окрім того, у приміщенні ЦОП Тернопільської ОДПІ можна безкоштовно отримати послугу із видачі посилених сертифікатів відкритих ключів електронного цифрового підпису для юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців і громадян. Тож протягом 5 місяців 2018-го фахівці згенерували 6 306 таких ключів.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео